Kaníkov poskok, ktorý bral palice invalidným dôchodcom, a vrcholový politik SDKÚ z čias Gorily, píše Blaha v reakcii na Beblavého kritiku

    0
    Miroslav Beblavý a Ľuboš Blaha (Autor: TASR)
    „Tak nám chce robiť hanbu v ďalšej medzinárodnej inštitúcii,“ píše Miroslav Beblavý na svojom facebookovom profile. Prikladá ku krátkemu komentáru fotku dokumentu, v ktorom je návrh na zmenu v zložení stálej delegácie NR SR v Parlamentnom zhromaždení Rady Európy. Podľa neho má byť doterajší vedúci slovenskej delegácie Róbert Madej (Smer-SD) nahradený iným smerákom, a to práve Ľubošom Blahom. 
     
    Beblavého status na sociálnej sieti nezostal dlho bez povšimnutia kritizovaného smeráka. Blaha reagoval na nepriamy útok veľmi priamou odpoveďou, v ktorej zakladateľa nového politického zoskupenia so skratkou SPOLU ani v najmenšom nešetril. 
     
    V úvode svojho statusu sa Blaha pochválil, že v budúcom roku bude vedúcim delegácie NR SR v Parlamentnom zhromaždení Rady Európy. V zátvorkách však pripomenul, že „táto funkcia nemá žiadnu výhodu“ a pribudne mu z nej len viac roboty. Beblavého kritika je pritom podľa Blahu pozitívnym signálom. 

    Kaníkov poskok

    „Hneď ako sa o tom dozvedel Beblavý, už vypisuje hejty. To je dobre. Ak vás kritizuje bývalý Kaníkov poskok, ktorý bral palice invalidným dôchodcom, a vrcholový politik SDKÚ z čias Gorily, potom robíte svoju robotu dobre,“ konštatuje v úvode svojho statusu poslanec vládnej koalície. 
     
    Blaha ďalej uvádza, že sa na neho „vrhli“ aj novinári, ktorí od neho chceli vraj vedieť, či je v poriadku, aby zastával od budúceho roka takúto funkciu v Rade Európy, keď kritizuje Európsku úniu. To nahralo smerákovi na smeč, pretože tieto dve štruktúry nemajú de facto nič spoločné. „Oni (novinári) si to, chúdence, pletú s Radou EÚ alebo Európskou radou. Nevadí, aspoň je sranda,“ píše Blaha. 
     
    Nechýba však odpoveď, ktorú pre pranierované médiá poslanec vládnej koalície poskytol napriek výhradám k neznalosti európskych štruktúr. „Moje názory na EÚ sú úplne legitímne, kritizujem mnohé jej rozhodnutia, pokiaľ sú neoliberálne, elitárske a rusofóbne. Snažím sa brániť záujmy Slovenskej republiky, čo je hlavná úloha európskeho parlamentného výboru. Moje postoje korešpondujú s postojmi členskej základne Smeru,“ dodáva v odpovedi Blaha. 
     
    Smerák pripomína, že v Rade Európy sa riešia veci, ako sú otázky ľudských práv a geopolitických sporov mimo územia členských krajín Európskej únie. „Moje postoje v týchto otázkach sú dlhodobo známe a korešpondujú s názormi poslaneckého klubu Smer-SD. Nevidím jediný dôvod, prečo by ľavicová strana nemala nominovať na akúkoľvek funkciu niekoho zato, že je ľavičiar. Nebláznite,“ zdôvodňuje. 
     
    „Niekedy mám pocit, že keby nebolo slovenskej opozície a slovenských médií, človek by sa nemal kedy zasmiať,“ uzatvára Blaha svoj status so „smajlíkom“ v závere
     
     
    - Reklama -