Kanadský útočník s dodávkou sa pravdepodobne chcel pomstiť ženám. Tvoria väčšinu jeho obetí

    0
    Policajti a záchranári stoja pri zakrytom tele po tom, ako biela dodávka vrazila do chodcov na chodníku v Toronte. (Autor: TASR)

    Podľa jej predstaviteľa Grahama Gibsona sú medzi desiatimi obeťami a 14 zranenými “prevažne” ženy. Ako však dodal, doposiaľ neexistujú indície, že by útočník zámerne nasmeroval dodávku do žien, keď ňou narazil do chodcov v severnej štvrti kanadskej metropoly.

    Otázka sa stala aktuálnou po tom, čo sa zistilo, že Minassian krátko pred útokom na sociálnej sieti Facebook zverejnil záhadný odkaz. Vyplýva z neho, že bol súčasťou online komunity, ktorej členovia vyjadrovali nevôľu v súvislosti so svojou neschopnosťou nadväzovať vzťahy so ženami.

    Úrady zatiaľ odmietli zverejniť informácie o možnom motíve činu, pripomína agentúra AP. Šéf kanadskej polície Mark Saunders uviedol, že “v tomto vyšetrovaní sú otvorené všetky cesty”.

    Podľa správ médií páchateľ v zašifrovanom odkaze na Facebooku vzdal hold páchateľovi masakru z Kalifornie Elliotovi Rodgerovi, ktorého nazval “prvotriednym džentlmenom”. Študent (22) Elliot Rodger 23. mája 2014 zabil v blízkosti Kalifornskej univerzity v Santa Barbare šesť ľudí, ktorých buď dobodal, zastrelil alebo usmrtil vozidlom, a napokon sám spáchal samovraždu. Štrnásť ďalších ľudí utrpelo zranenia.

    Facebook už medzičasom Minassianov účet vymazal, pre BBC však potvrdil, že text príspevku, ktorý sa objavil v médiách, je autentický. V texte sa písalo o začiatku “vzbury” ľudí žijúcich v nedobrovoľnom celibáte.

     

    - Reklama -