Kamenický: Ponuku som prijal s veľkým rešpektom

    0
    Na snímke zľava Ladislav Kamenický a Peter Kažimír (Autor: TASR)

    “Chcem potvrdiť, že po vzájomnej dohode medzi predsedom strany Smer – sociálna demokracia Robertom Ficom a predsedom vlády Slovenskej republiky Petrom Pellegrinim, mi bolo ponúknuté kreslo ministra financií SR. Túto ponuku som prijal s veľkým rešpektom a ďakujem im za prejavenú dôveru,” uviedol Kamenický vo vyhlásení zaslanom v utorok novinárom.

    Svoju víziu riadenia rezortu a postoj k aktuálnemu stavu rokovaní o nových návrhoch v rámci koalície zverejní Kamenický až po menovaní do funkcie. “Až do môjho vymenovania sa nebudem k mojej nominácii ďalej vyjadrovať,” dodal Kamenický. 

    Už niekoľko hodín po zverejnení informácie o nominácii Kamenického namiesto odchádzajúceho Petra Kažimíra (Smer-SD) prišli s požiadavkami na nového ministra opozičné strany.

    Liberálna Sloboda a Solidarita (SaS) napríklad požaduje personálne zmeny na Finančnej správe SR, či prehodnotenie systému online napojenia registračných pokladníc na finančnú správu eKasa.

    Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) sa obáva, že pre nového ministra, ako dlhoročného člena Smeru, bude ťažké udržať si vo funkcii nevyhnutný odstup od straníckych a populistických chúťok prejesť rozpočet. OĽaNO preto bude “pozorne sledovať kroky nového ministra”.

     

    - Reklama -