Kamarátka zavraždenej Kuciakovej snúbenice: Hovorila, že Janko pracuje na niečom veľkom. Z Kočnerových vyhrážok si robila žarty

    0
    Policajné auto a policajná páska v obci Veľká Mača pri Galante, kde polícia krátko pred polnocou našla v rodinnom dome zastreleného novinára (Autor: TASR)

    Aká bola podľa vás Martina, snúbenica zavraždeného Jána Kuciaka?

    Bolo to veľmi dobré a milé dievča. Vždy sa snažila bojovať za spravodlivosť. Vedela presne pomenovať a odsúdiť krivdu. Napriek tomu, že bola zapálená archeologička, tak sa podrobne skoro každý deň zaujímala aj o politiku a spoločenské dianie. Nikdy jej to nebolo ľahostajné. Veľakrát sama rozprávala o kauzách, ktoré sa objavili v médiách. V tomto sa pravdepodobne našla aj s Jankom. Veľmi sa tešila na svadbu s ním, ktorá mala byť 5. mája na východe Slovenska. Dokonca si aj šetrila dovolenku na prípravu a svadobnú cestu.

    Tým, že vedela, na čom jej snúbenec pracuje, tak sa aj bála o svoj či jeho život?

    Nikdy o tom predo mnou nehovorila a ani nedávala najavo strach. Napríklad po zverejnení informácie, že sa Marián Kočner vyhrážal Jankovi, si z toho robila žarty. S Jankom však cez telefón komunikovali v náznakoch a nie priamo, keby ich náhodou odpočúvali.

    Hovorila vám naposledy aj o tom, na čom Ján pracuje?

    Iba spomenula, že pracuje na niečom veľkom, čo sa búde týkať aj zahraničia, a že veď uvidíme, keď to vyjde. Hovorila to však s úplným pokojom a tak, ako keby Janko odhalil nejakú veľkú neprávosť a krivdu. Preto hovorím, že z nej nikdy nebol cítiť strach.

    Paradoxom je, že Maťa bola vždy veľmi hanblivá a teraz sa stala, bohužiaľ, takto známou.

    - Reklama -