Kalousek zaútočil na Zemana: Ty už nemáš žiadnu budúcnosť!

    0
    Miroslav Kalousek (Autor: Hans Štembera)

    Český prezident Miloš Zeman vo štvrtok večer znovu nešetril svojich kritikov. Davy študentov, ktorí okrem iného protestovali proti tomu, ako sa vyjadroval vo svojom inauguračnom prejave, označil za „chudáčikov“. Zemanovi bolo vraj tých študentov ľúto. Nechápe, prečo sa predovšetkým mladí ľudia zastávali Českej televízie. Zeman túto verejnoprávnu inštitúciu vníma ako hlásnu trúbu TOP 09, ako „Kalouskovu televíziu“.

    „Viete, za čo tí chudáčikovia demonštrovali? Nie za slobodu televízie, ale za Kalouskovu televíziu,“ povedal dôrazne prezident, ktorý to vraj dokáže jednoducho tým, že v inauguračnom prejave venoval ČT len jednu vetu, pretože za viac nestojí a pretože má spravodajstvo a publicistiku vychýlenú v prospech TOP 09. „Ľudia demonštrovali len na základe tejto jednej vety,“ uviedol.

    „Demonštrantom musíme jasne povedať, že nikto ČT neohrozuje, nikdy som neútočil na slobodu slova. Kritizujeme iba to, že bola a doteraz je vo vleku jednej ministrany vedenej ešte stále Miroslavom Kalouskom,“ dodal.

    Keď to predseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek počul, poslal prezidentovi odkaz prostredníctvom sociálnej siete Twitter. Českej hlave štátu povedal, že študenti majú iný názor a ten treba brať do úvahy, pretože budúcnosť patrí im, nie Zemanovi.

    „Pán prezident nám zdvorilo odporučil, aby sme demonštrovali za lacnejšie pivo a nestarali sa o slobodu slova. Tie tisíce študentov, ktorí dnes v celej krajine vyšli pred školy, na to majú iný názor, Miloš. A budúcnosť patrí im. Ty už žiadnu nemáš,“ napísal Kalousek.

     

     

    Zdroj: Twitter/Miroslav Kalousek

    Dopustil sa však pravopisnej chyby, na čo bol okamžite v diskusii pod svojím príspevkom upozornený. Sloveso „vyšli“ totiž napísal s tvrdým y na konci.

    - Reklama -