Kaliňáka by mali odvolať a toto nikdy nemal povedať, kritizuje ministra vnútra komentátor

    0
    Robert Kaliňák (Autor: SITA)
    Daniš sa vo svojom komentári na portáli Aktuality.sk zaoberá Kaliňákovými vyjadreniami z nedávneho rozhovoru v Hospodárskych novinách. Minister vnútra uviedol, že podozrenia z nekalých obchodov Bašternáka sú len výmyslami opozície. Vyšetrovaný podnikateľ stojí za projektom bytového komplexu Bonaparte, v ktorom má byt aj premiér Robert Fico. 
     
    Kaliňákovo vyhlásenie, že obvinenia voči Bašternákovi sú len výmysly opozície, je podľa Daga Daniša jedným z dôvodov, pre ktoré by ho mali odvolať. Podľa komentátora minister svojím tvrdením „pritlačil na to, aby sa s jeho kategorickým postojom stotožnili aj vyšetrovatelia. Alebo policajný šéf, ktorého môže minister vnútra kedykoľvek odvolať“. 
     
    Druhý dôvod, pre ktorý by mali šéfa rezortu vnútra podľa Daniša odvolať, tiež súvisí s kauzou okolo podnikateľa Bašternáka. Minister totiž uviedol, že platba 12 miliónov, ktoré dal Bašternák za byty údajne v hotovosti, je úplne v poriadku. Daniš však pripomína, že hotovostné platby v takýchto sumách sú vždy podozrivé „pretože v stoeurových bankovkách by platba vážila viac ako 100 kilogramov“. 
     
    - Reklama -