Kaliňák znova v problémoch? Minister čelí kritike za klientske centrum

    0
    Minister vnútra SR Robert Kaliňák (Autor: TASR)

    V Žiline na sídlisku Vlčince vznikne klientske centrum, ktoré sa ale nepozdáva jeho budúcim úradníkom. Ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi vyčítajú výber budovy, v ktorej bude centrum sídliť. Podľa informácií Aktuality.sk ide o budovu Europalace, ktorá je 40 minút vzdialená od autobusovej či vlakovej stanice a pôvodne mala slúžiť ako obchodné centrum.

    Budova je dvojpodlažná a pracovať by v nej malo približne 300 úradníkov, ktorým bude k dispozícii jedna toaleta na poschodí. Do jednej časti budovy nepreniká denné svetlo. Hygienici na nej našli množstvo nedostatkov. Aj napriek týmto zisteniam si budovu Europalace Kaliňákov rezort vybral spomedzi piatich projektov.

    Pri predstavovaní projektu minister uviedol, že nakupujú tu viac ako 13-tisíc metrov štvorcových za cenu zhruba 6,98 milióna eur, teda za priemernú cenu 530 eur za štvorcový meter. Túto kúpu považoval za výhodnú. Budova však podľa verejne dostupnej zmluvy bude o milión drahšia, píše sa v nej totiž o sume 8,3 milióna eur. Cena za meter štvorcový tak dosiahne hodnotu 636,6 eura.

    - Reklama -