Kaliňák sa rozkolu v Smere nebojí, spolieha sa na Fica

    0
    Na archívnej snímke Robert Kaliňák. Foto: TASR

    “Našou úlohou je najmä adekvátne prezentovať naše myšlienky a prácu. Na tom musíme popracovať,” povedal. Podľa Kaliňáka každý výsledok volieb niečo načrtne. Dôvod na svoj odchod z funkcie nevidí.

    “Z pohľadu regiónov vidno, že sú dramatické rozdiely. V niektorých krajoch sme skončili lepšie ako v minulých voľbách, v ostatných naopak. Mňa najviac osobne mrzia Košice. Je obdivuhodná práca Richarda Rašiho (Smer-SD) v meste a Košický kraj trochu zmeškal možnosť mať podobne silný rozvoj ako mesto,” povedal.

    Vicepremiér a podpredseda Smeru-SD Peter Pellegrinni však personálne zmeny v strane pripustil. “Musíme hľadať spôsob, ako pokračovať ďalej tak, aby strana bola úspešná v komunálnych aj parlamentných voľbách. Ak neurobíme vôbec nič, pokles bude pokračovať,” myslí si.

    Podpredseda Smeru-SD a minister hospodárstva Peter Žiga tvrdí, že ak bude musieť vyvodiť zodpovednosť za kauzu odmeny pre advokáta Radomíra Bžána, ktorá mohla strane poškodiť, urobí to. “Ja som si vždy vedel s kolegami zo strany vydiskutovať otvorené otázky a nemám problém to urobiť ani teraz,” odkázal.

    Minister kultúry a podpredseda strany Marek Maďarič zopakoval, že výsledok volieb bol pre Smer-SD prehrou. Podrobnejšie to komentovať nechcel, veci si chce prebrať s kolegami.

    - Reklama -