Kaliňák klamal. Dokonca trikrát a počas televízneho vysielania. Zhodnotil ministrovu pravdovravnosť internetový portál

    0
    Diskusná relácia RTVS O 5 minút dvanásť. (Autor: reprofoto RTVS O 5 minút dvanásť)

    Počas nedeľňajšej politickej relácie na verejnoprávnej RTVS si opoziční politici Milan Krajniak (Sme rodina) a Jozef Rajtár (SaS) posvietili na kauzu Bašternák. Na argumentačnej úrovni im oponoval minister vnútra Robert Kaliňák, ktorého obvinili z prepojenia s podnikateľom Bašternákom. Minister sa podľa portálu Demagog.sk (web sa zaoberá overovaním výrokov politikov) klamstva dopustil až trikrát. Podľa servera klamal zo skupinky politikov ako jediný.

    „Keď ste (pravicová vláda, pozn.) 10-násobne predražene kúpili Fabie, ktorá stojí 8 000 a kúpili ste ju za 80 000…“ znelo prvé z údajne nepravdivých tvrdení. Portál ho takto zhodnotil, pretože viacero iných portálov uvádzalo, že cena sa vyšplhala len na 60-tisíc eur. „Vysúťažené Fabie obsahovali mobilné radary, ktoré sa v nich štandardne nenachádzajú. Naviac, nie všetky automobily boli takto predražené. Fakt, že všetky autá by stáli viac, popieralo aj Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky,“ píšu na portáli Demagog.sk.

    Druhý nepravdivý výrok sa dotkol kauzy Váhostav. „Prípad kauzy Váhostav, celé predstavenstvo je obvinené…“ znie ministrovo tvrdenie. Portálu sa ale nepozdávalo. „Správy z marca 2016 o obvinených v kauze Váhostav hovorili o troch obvinených členoch manažmentu Váhostavu. Posledné správy z 21. júna 2016 uvádzajú, že v prípade ostáva len jeden obvinený, ktorého identita však nebola doposiaľ konkretizovaná.“

    Posledný výrok sa týka poslanca Alana Suchánka a jeho exocenenia Biela vrana, ktorého sa prednedávnom dobrovoľne vzdal. Minister tvrdí ale niečo iné. „… a zrazu zistíme, že pánovi Suchánkovi zrazu bola odobratá Biela vrana…“ hovorí Kaliňák. Jeho celkové „skóre“ obsahovalo podľa servera „tri pravdy“, „jedno zavádzanie“, „jedno neoveriteľné tvrdenie“ a už tri spomínané nepravdy.

    - Reklama -