Kaliňák dvíha varovný prst: Musíme byť pripravení, ak sa opäť spustí migračná vlna. Stačí vraj, aby zlyhala jedna dohoda

    0
    Robert Kaliňák, vicecepremiér a minister vnútra (Autor: Jozef Hübel)

    S Kaliňákom sa na tom zhodol rakúsky minister obrany Hans Peter Doskozil, ktorý bol dnes v Bratislave. Debatovali o reakcii štátov na migračnú vlnu cez balkánsku cestu.

    “Nemôžeme si dovoliť nechať zájsť situáciu až do takých krajností, s akými sme boli konfrontovaní vlani. Musíme sa na takúto možnosť pripraviť,” povedal Kaliňák. Tejto téme sa do konca roka budú venovať aj ministri vnútra a obrany Salzburského fóra, to združuje Rakúsko, Slovensko, Česko, Maďarsko, Poľsko a krajiny západného Balkánu.

    Kaliňák sa dnes v Bruseli stretne aj s rumunským ministrom vnútra Ioanom Dragošom Tudorachem a jeho nemeckým kolegom Thomasom de Maizierom. Zároveň bude neformálne diskutovať s ministrami vnútra EÚ na spoločnej večeri.

    V piatok (18.11.) pokračuje v Bruseli Rada ministrov pre spravodlivosť a vnútorné záležitosti. Rokovať budú o zavedení systému ETIAS (nariadenie Európskeho parlamentu a rady o zriadení európskeho systému pre cestovné informácie a povolenia). Okrem toho sa ministri budú venovať boju proti terorizmu.

    - Reklama -