Kaliňák bol na narodeninovej oslave mafiána, a nikto to neriešil. Prečo? Pýta sa poslanec

    0
    Gábor Grendel ako tieňový minister vnútra (Autor: SITA)
    Grendel si spomína v úvode rozhovoru na svoje pôsobenie v ministerstve vnútra za šéfovania Daniela Lipšica. „Nie je možné, aby minister vnútra mal pod kontrolou rozhodnutia každého policajta. Ale keď vznikne podozrenie, že niekto z príslušníkov odflinkal svoju prácu, a teraz nemyslím len vratku DPH, ale napríklad aj Bašternákov dopravný priestupok, je absurdné, aby minister začal obhajovať policajtov namiesto toho, aby povedal, že to dá prešetriť,“ povedal poslanec pre denník SME. 
     
    Podľa Grendela nie je odvolanie ministra vnútra pre rôzne kauzy rozhodnutím o vine či nevine, ale „bolo by to gesto, že polícia sa môže aspoň naoko pokúsiť preveriť, či tie transakcie boli čisté alebo nie“. V tejto súvislosti naráža opozičný poslanec znova na kauzu podnikateľa Ladislava Bašternáka. „Rovnako ako súdni ľudia nemôžu uveriť, že 12 miliónov eur prišlo v hotovosti, tak nemôžu uveriť, že polícia podozrenia objektívne vyšetrí, ak minister zostane vo funkcii,“ tvrdí Grendel.

    Dvojaký meter

    Zvláštne je podľa poslanca hnutia NOVA aj to, ako uplatňujú politici aj verejnosť iný meter na politikov, pokiaľ ide o ich údajné styky a prepojenie s bratislavskou mafiou. „Napríklad pán Glváč sa netají tým, že sa poznal s istým pánom Svobodom, ktorého v rámci vojny v podsvetí zastrelili v Podunajských Biskupiciach za bieleho dňa. Bol ministrom obrany, je podpredsedom parlamentu, a nikto to nerieši.“
     
    Grendel pripomína, že aj exminister Galko sa pri svojom odvolávaní vyjadril, že „na narodeninovej oslave tohto istého pána Svobodu sa zúčastnil aj Robert Kaliňák, a nikto to nerieši“. Opozičnému poslancovi sa preto zdá, že v prípade Borisa Kollára a jeho fotografie s Jurajom „Piťom“ Ondrejčákom sa používa „dvojaký meter“. 
     
    Celý text nájdete TU.
     
     
    - Reklama -