Kaliňák a Počiatek si môžu vydýchnuť. Toto zaznelo od NAKA

    0
    Ján Počiatek a Robert Kaliňák (Autor: TASR)

    Ako informuje Trend, vyšetrovateľ oboch spomenutých vypočul, no podľa neho neexistujú dôvody na začatie trestného stíhania, inými slovami, skutok sa nestal. Trestné oznámenie podal opozičný poslanec Ondrej Dostál z SaS na základe článku zverejneného v Trende na konci januára tohto roka.

    Vladimír Chovanec, hlavný organizátor v kauze podvodov s DPH, na ktorých štát prišiel minimálne o 75 miliónov eur, pri obhajovaní spomenul mená Kaliňáka, Počiatka, ale aj niekdajšieho štátneho tajomníka Jozefa Bučka či prešovského šéfa Smeru Stanislava Kubánka.

    NAKA vypočula Kaliňáka i Počiatka, pričom obaja „kategoricky odmietli uvedené podozrenia súvisiace s trestnou činnosťou“. Znovu vypovedal aj Vladimír Paľonder, ktorého Chovanec označil za spojku medzi ním a ľuďmi zo Smeru. V telefonátoch medzi Chovancom a Paľonderom sa má hovoriť o Robovi a Strapatom. Paľonder rovnako ako v minulosti poprel, že by za úplatky niečo vybavoval. Prepisy rozhovorov sú podľa neho pravé, avšak na ich obsah si po takom dlhom čase už nepamätá.

    Túto kauzu rieši polícia už deviaty rok.

    - Reklama -