Kalavská má rada vianočné pečenie, Šebová púšťa kapra na slobodu

    0
    Andrea Kalavská (Autor: TASR)

    Šéfka rezortu zdravotníctva priblížila, že sa “veľmi teší” na Vianoce, ktoré strávi doma so svojimi najbližšími. “Vianočné sviatky najradšej trávim v kruhu svojej rodiny, mám rada sviatočnú atmosféru a vychutnávam si každý rok aj vianočné pečenie,” povedala pre TASR.

    Aj opozičná poslankyňa Jana Cigániková (SaS) prezradila, ako si užíva “domácu pohodu”. “Pomerne dosť všetci jeme, vyvaľujeme sa pred telkou a strašne si to užívame. Na stole? Klasika. Kapor a šalát. Ale to, čo za ním nesmie chýbať, je moja mamina a deti. Neviem si predstaviť Vianoce bez nich,” uviedla. Silvester je pre ňu obdobím, keď si však vychutnáva viac športu, ale aj zábavy. 

    Zelník zasa priblížil, že vianočná štedrá večera sa v jeho domácnosti začína jedením oplátok s medom a cesnakom. Nesmie chýbať tradičná kapustnica a kapor so šalátom. “Aj keď som lekár, v čase Vianoc sa aj ja pozabudnem a zjem viac, ako treba. Ruku na srdce, kto dokáže odolať vianočným dobrotám a povedať si dosť? Preto po vianočných sviatkoch chodím s priateľmi na skialp, aby som potrápil tukové bunky a načerpal energiu zo zimnej prírody,” odpovedal Zelník. 

    Pripomenul, že netreba zabúdať, že skutočnou hodnotou Vianoc nie sú dary, konzum a prejedanie sa. “Nemusíme sa predháňať v tom, kto dostal či kúpil drahší dar. Vianoce sú najmä o rodine a duchovne,” dodal koaličný poslanec s dôvetkom, že všetkým Slovákom praje pokojné sviatky.

    Opozičná poslankyňa Zuzana Šebová sa vianočné sviatky snaží podľa vlastného vyjadrenia vždy tráviť doma v kruhu najbližších. “Počas roka je človek dostatočne rozlietaný na to, aby aspoň na jeho konci tempo spomalil a pokúsil sa načerpať sily do toho ďalšieho. Vianoce sú pre mňa najkrajší čas v roku, preto si tieto chvíle mimoriadne užívam a každý rok čakám na snehovú nádielku, verím, že tento rok to vyjde,” reagovala. Prezradila tiež, že každý rok pred Štedrým dňom spolu celá rodina kúpi kapra, ktorého zároveň pustia do jazera, kde “má šancu prežiť”.

    Taktiež u nej v domácnosti nesmú chýbať tradičné vianočné zvyky a domáce jedlo. Členka zdravotníckeho výboru NR SR sa vraj “neprejedá,  ale odolať všetkým tým dobrotám nedokáže”. Ako dodala, všetko totiž na Vianoce chutí “fantasticky” a “úplne inak” ako v bežný deň. Prezradila tiež, že sviatky na jej športových aktivitách, akými sú thajský box či bedminton, “nič nemenia”. 

     

    - Reklama -