KDH chce za predsedu Európskej komisie Webera

    0
    Manfred Weber, predseda Európskej ľudovej strany (EPP/EĽS), najväčšej politickej frakcie v Európskom parlamente (Autor: TASR)

    “Manfred Weber vyznáva kresťanskodemokratické hodnoty. Svoje kvality prejavuje ako predseda našej frakcie v Európskom parlamente, kde úspešne spája rôzne názorové prúdy v európskej politike. Bude dobrou protiváhou voči socialistom aj populistom a pod jeho vedením bude Európska únia silná a spravodlivá. Má našu dôveru aj ako člen a dlhoročný funkcionár našej sesterskej bavorskej CSU,” uviedol predseda KDH Alojz Hlina.

    Europoslanec a vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane Ivan Štefanec (KDH) ocenil, že keď sa objavila správa o brutálnej vražde Kuciaka a Kušnírovej, Weber sa hneď začal intenzívne zaujímať o dianie na Slovensku a o zistenia Kuciaka. “Vďaka jeho politickej činnosti sa podarilo vyslať na Slovensko monitorovacie misie, prijať rezolúciu a začať vyšetrovať podvody s prideľovaním agrodotácií. Manfred Weber rozumie špecifikám strednej Európy a špeciálne Vyšehradskej štvorky. Má konzistentné názory, jasný rebríček hodnôt a víziu Európy, ktorá bude v prvom rade slúžiť ľuďom,” hodnotí Štefanec.

    Weber ohlásil svoju kandidatúru na volebného lídra EPP v septembri. Volebný líder frakcie, ktorá získa vo voľbách do Európskeho parlamentu najviac hlasov, bude ašpirovať na pozíciu predsedu Európskej komisie. Definitívne sa o tejto pozícii rozhodne na predvolebnom kongrese EPP v Helsinkách v novembri 2018.

     

    - Reklama -