KDH: Napriek trom voľbám nedalo v roku 2014 do kampaní ani euro

    0
    Pavol Hrušovský (Autor: SITA)

    V minulom roku sa konali troje volieb – prezidentské, voľby do Európskeho parlamentu a komunálne voľby starostov a primátorov. Za KDH v prezidentských voľbách kandidoval niekdajší dlhoročný predseda strany Pavol Hrušovský. Kresťanskí demokrati vlani hospodárili s príjmami 1,22 milióna eur, výdavky dosiahli 1,39 milióna eur. Najviac dalo KDH na správne záležitosti, a to 1,08 milióna eur, osobné výdavky predstavovali 139-tisíc eur, do politickej práce a vzdelávania išlo 127-tisíc eur a iné výdavky dosiahli 45-tisíc eur. Na členských príspevkoch vyzbieral opozičný subjekt 66-tisíc eur a na daroch 112-tisíc eur.

    Napríklad europoslankyňa Anna Záborská kresťanským demokratom prispela sumou 20-tisíc eur, europoslanec Miroslav Mikolášik daroval 18-tisíc eur, poslanec NR SR Ján Hudacký 12-tisíc eur, Richard Fides z Chorvátskeho Grobu 10-tisíc eur, Gabriel Varga z Vinice osemtisíc eur, Bohuslav Vajcík a Ľuboš Boczek (obaja z Bratislavy) po päťtisíc eur, Ladislav Štefanec z Hôrky a Andrej Sočuvka zo Žiliny po štyritisíc a Peter Belinský zo Žiliny tritisíc eur. KDH eviduje aj viacero darcov, ktorí hnutiu poskytli niekoľko sto eur.

    Z predaja a prenájmu hnuteľného majetku KDH v roku 2014 zarobilo šesťtisíc eur. Kresťanskí demokrati si zároveň v minulom roku požičali 218-tisíc eur. Zo štátneho rozpočtu dostalo vlani KDH 820-tisíc eur, z toho 442-tisíc eur predstavoval príspevok na činnosť a 377-tisíc eur príspevok za poslanecké mandáty. Iné príjmy kresťanských demokratov dosiahli 5 927 eur. Celková hodnota majetku KDH k 31. decembru 2014 dosahovala 296-tisíc eur, záväzky predstavovali 71-tisíc eur.

     

    - Reklama -