K útoku v londýnskom metre sa prihlásil Islamský štát. Polícia zverejnila nové informácie

    0
    Na videosnímke čiastočne spálená biela nádoba v igelitovej taške, kde bola zrejme ukrytá nálož na stanici metra Parsons Green v Londýne (Autor: TASR)
    Prípad sa výrazne posunul, oznámil policajný komisár Neil Basu, keď ohlasoval, že 18-ročný chlapec bol zatknutý v súvislosti s teroristickým útokom na stanici metra Parsons Green.
     
    Zákonodarcovia však stále počítajú s možnosťou, že do útoku, ktorý zranil tri desiatky ľudí, by mohlo byť zapojených viac útočníkov. Bezpečnostné zložky preto ponechali úroveň ohrozenia na stave kritická.
     
    Polícia prehľadala dom postaršieho manželského páru, osemdesiatosemročného Ronalda Jonesa a 71-ročnej Penelope Jonesovej. O páre sa vie, že sa stará o mladých ľudí.
     
    Desiatky rokov pomáhali a pomáhajú mladým ľuďom, ktorí potrebovali pomocnú ruku.
     
    V roku 2010 boli manželia ocenení aj kráľovnou Alžbetou II., píše BBC. Obyvatelia z okolia boli evakuovaní z preventívnych dôvodov.
     
     
    Samotný mladík bol zatknutý v Dovere na juhu Veľkej Británie.
     
    Aj v prístave došlo k čiastočnej evakuácii. Polícia vypočúva svedkov a snaží sa zistiť, ako mladý muž zostrojil domácu bombu, ktorá explodovala v metre na stanici Parsons Green.
     
    Našťastie, podľa dostupných informácií nevybuchla bomba tak, ako mala, takže výbuch síce zranil desiatky ľudí, ale nikto nezomrel.
     
    K útoku sa prihlásil  Islamský štát.
    - Reklama -