Jurinová chráni Matoviča. Pustila sa do Kaliňáka s Počiatkom

    0
    Erika Jurinová (Autor: SITA)

    Podpredsedníčka parlamentu Erika Jurinová sa ako členka Matovičovej strany postavila na stranu predsedu a bráni ho zubami nechtami. Namiesto kauzy predsedu hnutia OĽaNO poukazuje na to podozrivé aktivity firmy, ktorá patrí Robertovi Kaliňákovi a Jánovi Počiatkovi. Jurinová tvrdí, že spoločná firma dvoch ministrov neplatí dane tak ako by mala. „Na porovnanie, spoločná firma ministrov Kaliňáka a Počiatka, ktorá prevádzkuje sieť bratislavských reštaurácií, nemala v rokoch 2011, 2012 a 2013 daň z príjmov ani cent a v minulom roku zaplatila závratných 1 847 eur,“ vyhlásila podpredsedníčka Národnej rady.

    Jurinová bráni Matoviča aj tvrdením, že narozdiel od firmy FoRest s.r.o., ktorej konateľmi boli v minulosti spomínaní ministri, zaplatil predseda OĽaNO vlani na dani z príjmu 194 tisíc eur. Koľko zaplatila na daniach firma FoRest nie je známe, ale podľa registra účtovných závierok vykázala vlani po zdanení zisk len 5 875 eur. V roku 2013 vykázala firma FoRest, pod ktorú patrí sieť bratislavských reštaurácií, stratu viac ako 130 tisíc eur. Údaj o tom, koľko zaplatila firma FoRest s.r.o. na daniach za rok 2013 v dokumente, ktorý zverejňuje ministerstvo financií chýba.

    Počiatek sa bráni útokom

    Reakcia na kritiku zo strany podpredsedníčky Národnej rady Eriky Jurinovej na seba nenechala dlho čakať. Minister financií Ján Počiatek poznamenal, že firma FoRest odviedla počas 15 rokov svojho fungovania do štátnej pokladnice niekoľko miliónov eur. „Len táto firma za obdobie svojho fungovania odviedla štátu takmer 5 miliónov eur. Otázka je, akým prínosom pre štátny rozpočet boli aktivity Eriky Jurinovej,“ vyhlásil Počiatek. Robert Kaliňák nechal na obvinenie zo strany Jurinovej reagovať svojho hovorcu. „Tak ako vyplýva z jeho majetkového priznania, ako súkromná osoba zo svojich príjmov (nielen z verejnej funkcie) zaplatil za minulý rok na dani z príjmu 90-tisíc eur,“ uviedol hovorca ministra vnútra Ivan Netík.

    - Reklama -