Jožo Ráž opäť raz otvorene: Kaliňák je môj osobný priateľ a Fico je najväčší profesionál v našej politike. A kapitalizmus? Cesta do pekla

    0
    Jožo Ráž (Autor: Jozef Hübel)

    Tak ako bol autentický na pódiu, bez príkras a otvorene sa prezentuje aj pri rozhovoroch na politickú tému. Hviezda slovenského hudobného neba Jožo Ráž sa nikdy netajila svojimi sympatiami k mocným politickým špičkám pod Tatrami.

    V minulosti bol Rážovou jednotkou líder Hnutia za demokratické Slovensko (HZDS) Vladimír Mečiar, dnes je Rážovým obľúbencom aktuálny premiér Robert Fico. A svoj názor si skúsený hudobník povedal aj na ďalšieho vplyvného smeráka, ministra vnútra Roberta Kaliňáka. 

    „Ja osobne fandím Robertovi Ficovi a myslím si, že je to najväčší profesionál v našej politike. Robert Kaliňák je zasa môj osobný priateľ,“ vraví bez obalu líder populárnej kapely Elán v krátkom rozhovore pre denník Nový Čas.

    Dnes už 62-ročný hudobník si myslí, že svet sa nevyvíja podľa jeho názoru správnym smerom.

    „Kapitalizmus je podľa mňa cestou do pekla. Dúfam, že to dobre dopadne a naše vnúčatá to zachránia, ale my už nie. To, čo sa na nás valí v tomto svete informácií plnom táranín, oblbovania, zastrašovania ľudí a strašných seriálov, je niečo hrozné,“ podotkol spevák s nálepkou rebela.

    Ako však Ráž dodal, aj tak zostáva optimistom a verí v postupné zlepšenie, pričom v prvom rade by si mal každý „zamiesť pred vlastným  prahom“.

    „Ja robím to, čo môžem, spievam, čo si myslím, a iní nech robia tiež to, čo môžu. Ak niekto chce zmeniť tento svet, nech začne najprv od seba,“ uzavrel. 

    - Reklama -