Johnson odkazuje: Bude to desaťročie prosperity a príležitosti

    0
    Britský premiér Boris Johnson (Autor: TASR)

    „Keď sa lúčime s rokom 2019, rozlúčme sa aj s rozdelením, zlobou a neistotou, ktoré dominovali verejnému životu a tak dlho nás brzdili,” vyhlásil Johnson. To podľa neho obnoví dôveru ľudí i podnikov a vyvolá prílev investícií.

    Podľa televízie Sky News britský premiér v príhovore prisľúbil, že jeho vláda urobí z najbližšieho desaťročia “desaťročie prosperity a príležitosti”.

    Za svoju hlavnú prioritu po vystúpení z EÚ označil zdravotníctvo, pričom sľubuje aj väčšie výdavky na školstvo či znižovanie daní.

    V roku 2020 sa jeho vláda zameria okrem toho na podporu vedcov, budovanie lepšej infraštruktúry, kontrolu imigrácie, zvýšenie bezpečnosti v uliciach, čistejšie životné prostredie a posilňovanie jednoty krajiny.

    Znova tiež zdôraznil, že chce byť “premiérom pre všetkých” vrátane tých, ktorí v nedávnych voľbách nehlasovali za jeho konzervatívcov alebo ktorí si želajú zotrvať v Európskej únii.

    K brexitu malo podľa Johnsona dôjsť už skôr, no “stál nám v ceste parlament odhodlaný urobiť všetko možné, aby nám zabránil vystúpiť z EÚ”. V decembrových predčasných voľbách však jeho Konzervatívna strana získala väčšinu v parlamente, čo jej umožní schváliť potrebnú legislatívu.

    - Reklama -