Jednoduchá kresba, ktorá spojila celý svet. Prečítajte si, ako vznikla

    0
    Jednoduchá kresla spája ľudí na celom svete (Autor: SITA)

    Medzi tisíckami „tweetov“ vyjadrujúcich šok, smútok a desivé správy z parížskych teroristických útokov sa objavil jednoduchý náčrt kresby s názvom Mier pre Paríž, ktorý sa stal symbolom nádeje a solidarity medzi ľuďmi, ktorí súcitia s obeťami piatkových útokov v Paríži.

    Čiernobiela kresba pripomína pacifistický symbol a vo vnútri je zakreslená Eiffelova veža. Jej autorom je  francúzsky grafik Jean Jullien. Na Twitteri má jeho kresba do dnešného dňa už viac ako 56 000 „tweetov“.


     

    V rozhovore pre The Telegraph tridsaťdvaročný umelec priblížil, ako kresba vznikala. Po tom, ako videl snímky z parížskeho útoku sa rozhodol „hodiť“ svoje pocity na papier. „Bola to moja priama reakcia,“ uviedol. „Zvyčajne majú moje obrázky ľudí rozosmiať,“ doplnil. Toto ten prípad, žiaľ, nebol. „Tentoraz som sa chcel podeliť o niečo, čo mňa a vlastne všetkých veľmi rozrušilo. Bol to spôsob, ako zdieľať moju reakciu, potrebu mieru a solidarity tvárou v tvár tejto katastrofe,“ povedal.

    Zdroj: SITA

    „Najskôr mi napadlo využiť mierový symbol, potom som premýšľal nad symbolom Paríža, a ako prvá mi, samozrejme, prišla na myseľ Eiffelova veža. Jednoducho som tie dve veci spojil. Nebolo za tým žiadne veľké premýšľanie,“ pokračuje.  

    Podľa Jeana Julliena kresba, ktorá obletela celý svet, vznikla za pár minút. Tento symbol teraz môžete nájsť na športoviskách, tričkách či miestach, kde si ľudia pripomínajú obete parížskych útokov.

    - Reklama -