Jedného novinára treba dať „dolu“, potom ešte jedného a potom dajú pokoj. Na súde sa čítala výpoveď Ivana Kočnera

    0
    Na snímke zľava Jozef Kuciak, otec zavraždeného Jána Kuciaka, Zlatica Kušnírová, matka zavraždenej Martiny Kušnírovej a vpravo Jana Kuciaková, matka zavraždeného Jána Kuciaka, prichádzajú na hlavné pojednávanie (Autor: TASR)

    Citát, ktorý spomenul vo svojej svedeckej výpovedi brat obžalovaného, mal zaznieť pred rokmi počas ich spoločnej debaty na oslave ich rodičov.

    Marian Kočner mu mal tiež spomínať, že má k dispozícii nahrávku z kauzy Gorila. Ostatných obžalovaných vrátane Aleny Zsuzsovej mu nikdy nespomínal.

    Brat nehovorí fakty, myslí si Marian Kočner

    Marian Kočner považuje svojho brata za nedôveryhodného svedka.

    Brata má za umelca, ktorý nehovorí fakty. Vo svojej reakcii na čítanie jeho výpovede upozornil, že sa s bratom nestýkajú a dodal, že na oslave rodičov ho iba pretrpel.

    Podľa Mariana Kočnera je veľmi ťažké si predstaviť, že by niečo také hovoril niekomu, s kým sa sedem rokov nevidel. Za zaujímavé považuje tiež to, že jeho brat vyšetrovateľovi uviedol vetu o daní novinára „dole“ v rovnakej podobe, ako ju spomínal svedok Peter Tóth.

    Brat Mariana Kočnera odmietol vypovedať s odvolaním sa na súrodenecký vzťah. Umožňuje mu to Trestný poriadok.

    Potom, čo odmietol vypovedať, navrhla obhajoba zahrnúť do dokazovania jeho rozhovor, ktorý vyšiel minulý rok v Denníku N. Senát návrhu vyhovel.

    Obhajca Mariana Kočnera Marek Para ešte pred predstúpením Ivana Kočnera navrhoval prerušenie trestného konania, kým nerozhodne o prejudiciálnej otázke Súdny dvor Európskej únie. Obhajca má problém s procesným obstaraním komunikácie cez aplikáciu Threema.

    Prokurátor Juraj Novocký a splnomocnenci poškodených jeho argumentáciu odmietajú. Senát sa k návrhu zatiaľ nevyjadril.

    Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní neprávoplatne odsúdený Miroslav Marček, Tomáš Szabó, Alena Zsuzsová a Marian Kočnr. Ten si mal podľa obžaloby objednať vraždu ako pomstu za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

    - Reklama -