Je výsmechom, že Kaliňák je stále na slobode, spustil tvrdo Galko

    0
    Ľubomír Galko a Robert Kaliňák (Autor: TASR)
    „Na základe oficiálnych dokumentov sa ukázalo, že ani v jednom prípade letu vládneho špeciálu, na ktorý sa poslanec Smeru-SD Kaliňák odvolal, nebol menovite ohlásený ako súčasť posádky. Ide o lety do Tuniska a Egyptu, ktorých cieľom bolo chrániť bezpečnosť a zdravie slovenských občanov. V prípade letu vládneho špeciálu z Bratislavy do Moskvy s vietnamskou delegáciou malo ísť o pracovnú cestu ministra vnútra Kaliňáka, hoci sa v skutočnosti na palube lietadla vôbec nenachádzal,“ poznamenal poslanec NR SR a tímlíder SaS pre zahraničnú politiku a politický systém Martin Klus.
     
    „Slovensko tak oklamalo Poľsko a pravdepodobne aj ďalšie krajiny, cez ktoré sa let uskutočnil. Obávame sa, že dôvodom mohla byť aj snaha zaistiť si, aby vietnamská vládna delegácia mohla odletieť zo Slovenska s uneseným Thanhom na sto percent, a to bez meškania,“ dodal Klus. 
     

    Galko: Je výsmechom vyšetrovania, že je Kaliňák stále na slobode

    Najsilnejšia opozičná strana SaS tiež pripomína, že žiadosť bola navyše upravená v deň odletu.
     
    „Toto nie je ešte priamy dôkaz o vedomej účasti Kaliňáka na únose, ale je to silná indícia. Je výsmechom celého slovenského vyšetrovania, že hoci podozrenia voči poslancovi Smeru-SD silnejú, stále je na slobode a môže podnikať kroky na ovplyvňovanie svedkov, zahladzovanie stôp a zavádzanie verejnosti,“ doplnil podpredseda SaS a tímlíder strany pre vnútornú a vonkajšiu bezpečnosť Ľubomír Galko.
     
    - Reklama -