Je vážne duševne chorý a nespôsobilý byť prezidentom, vyhlasujú o Trumpovi psychológovia

    0
    Donald J. Trump, 45. prezident USA (Autor: TASR)
    Ešte donedávna mali psychológovia v Spojených štátoch zakázané, aby otvorene hovorili o verejne známych osobách a ich správaní sa z odborného hľadiska. To už však neplatí a poniektorí si nenechajú ujsť šancu otvoriť si ústa naplno, bez servítky. Presne to urobila skupina psychológov z Univerzity Johna Hopkinsa. 
     
    Psychológ John D. Gartner spolu s kolegami zo spomínanej univerzity nedávno konštatoval, že Trump je podľa ich pozorovaní „nebezpečne duševne chorý a jeho temperament ho robí nespôsobilým zastávať úrad prezidenta“. 
     
    Podľa Gartnera trpí nový šéf Bieleho domu „malígnym (zhubným) narcizmom“, ktorý psychiatrický slovník (Campbells’ Psychiatric Dictionary) definuje ako mix narcizmu, asociálnej poruchy osobnosti, agresie a sadizmu. Označenie „narcis“ pritom používa v spojení s Trumpom viacero psychológov
     
    Už vlani v decembri poslali poprední profesori psychiatrie v USA list Barackovi Obamovi, v ktorom vyjadrili obavy o Trumpovu duševnú stabilitu. „Jeho symptómy mentálnej nestability, o ktorých sa verejne hovorilo – vrátane (pocitu) veľkoleposti, impulzívnosti, prehnanej citlivosti na kritiku a očividnej neschopnosti rozpoznať fantáziu a skutočnosť – nás vedú k tomu, aby sme sa zamysleli nad jeho spôsobilosťou zastávať úrad (prezidenta),“ konštatovali profesori z Harvardu a Kalifornskej univerzity. 
     
    - Reklama -