Je to tu, Pellegrini už odštartoval schôdzu k odvolávaniu Draxlera. Čo mu vyčítajú?

    0
    Vicepremiér pre investície Peter Pellgrini (Autor: SITA)

    Podľa poslanca za liberálov Martina Poliačika sa opakuje situácia, keď musia poslanci upozorňovať ministra na chyby, ktorých sa dopustil. “Spočiatku sa síce zdráha, ale nakoniec vždy príde na naše slová. Presne takto to bolo aj pri zbere osobných údajov od rodičov. Ministra sme na to upozornili a na základe toho vyhlásil, že nebude v zbere pokračovať,” uviedol Poliačik. Draxler podľa jeho slov preukázal neschopnosť aj pri hľadaní riešenia na využitie budovy Ekoiuventy na Búdkovej ulici. “Pred viac ako piatimi mesiacmi minister avizoval, že bude hľadať pre budovu využitie tak, aby slúžila v prospech verejno-prospešných účelov pri práci s mládežou. Za ten čas sa nič nestalo, okrem nedávnej výzvy ministra na zasielanie návrhov na adresu ministerstva. Verejnosť pritom nemá informácie o tom, kto a ako bude o týchto návrhoch rozhodovať,” vysvetlil Poliačik pre agentúru SITA.

    K návrhu na odvolanie sa pridáva i poslankyňa NR SR za SaS Lucia Nicholsonová, podľa ktorej neschopnosť riadiť rezort preukázal minister aj pri riešení 460-tisíceurovej kauzy, keď organizácia rezortu – Metodicko-pedagogické centrum zaslalo peniaze na falošný účet. “Odoslanie peňazí zvalil na úradníka, ktorý dokázateľne za túto chybu neniesol zodpovednosť. Naopak, kryje chrbát ľuďom, ktorí skutočne pochybili,” poznamenala Nicholsonová.

    Ministerstvo školstva tvrdí, že poslanci za stranu Sloboda a Solidarita opäť potvrdili svoju nekompetentnosť a snahu o vytĺkanie politického kapitálu, podobne ako aj v ďalších vymyslených kauzách v rezorte školstva v minulosti. Podľa Draxlera ide zrejme len o pokus zachrániť si svoje teplé poslanecké miesto v budúcnosti. “Cieľom mojej výzvy pre občianske združenia bolo spoznať základné vízie a ideové zámery mimovládnych organizácií pre využitie priestoru Ekoiuventy na Búdkovej ceste v Bratislave. Po ich vyhodnotení, tak ako som už v letných mesiacoch avizoval, mám v pláne pozvať na diskusiu zástupcov štátnej správy, samosprávy, škôl a zainteresovaných mimovládnych organizácií, ktoré sa aktívne zaujímajú o využitie tohto areálu, na čo sme im práve touto výzvou vytvorili priestor,” vysvetlil šéf rezortu s tým, že až po tejto diskusii so zainteresovanými stranami prejde ministerstvo ku konkrétnym krokom. Tento postup v celospoločenských témach je podľa neho bežný a volá sa participatívna demokracia a občiansky dialóg. “Namiesto politikárčenia a naháňania politických bodov ministerstvo aktívne koná a chce robiť kroky v spolupráci so všetkými zainteresovanými,” uzavrel Draxler.

    - Reklama -