Je to síce stará pesnička, ale utečenci opäť obťažovali Nemky pri bazéne

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    V ostatných mesiacoch začínajú byť nemecké plavárne pre dievčatá a ženy veľmi nebezpečným miestom. Po celej krajine sa tam stávajú obeťami sexuálneho obťažovania zo strany migrantov z krajín Blízkeho východu, ktorí v drvivej väčšine prípadov vyznávajú islam. Týchto prípadov je skutočne požehnane a v meste Bornheim dokonca úradníci zakázali utečencom vstup do bazéna. Kontroverzná vyhláška však platila len niekoľko dní a na nátlak ľudskoprávnych organizácií ju musela radnica mesta odvolať.

    Tentoraz sa stali terčom sexuálneho obťažovania tri sestry vo veku deväť, jedenásť a štrnásť rokov, ktoré sa vydali na plaváreň v berlínskej štvrti Mariendorf osláviť narodeniny najstaršej z nich. Namiesto oslavy sa však ich návšteva bazéna stala traumatizujúcou skúsenosťou, z ktorej sa budú ešte dlho spamätávať. V jednej chvíli dievčatá obklopila skupina siedmich utečencov vo veku sedem až štrnásť rokov a začala ich obchytkávať na prsiach a na zadku.

    Ako uvádza denník Berliner Morgenpost, šesť z mladých útočníkov prišlo do Nemecka zo Sýrie, identitu siedmeho náruživca polícia neodhalila. Prostrednej zo sestier sa však podarilo utiecť a privolať plavčíka, ktorý okamžite o celom incidente informoval políciu. Tá chlapcov vypočula a následne im nariadila zákaz vstupu do bazéna na jeden rok. Potom ich odviedli rodičia domov, ale celý prípad sa naďalej vyšetruje.

    Podobné incidenty nie sú v súčasnom Nemecku ničím výnimočným. Napríklad v júli napadli na plavárni v Kirchheime v okrese Esslingenen a sexuálne obťažovali niekoľkí muži vo veku dvadsať až tridsať rokov päť dievčat vo veku desať až štrnásť rokov. Rozvášnení útočníci sa pokúšali dievčatám vyzliecť horný aj dolný diel plaviek a dotýkali sa ich na prsiach a medzi nohami. Jeden z mužov „arabského výzoru“ si dokonca stiahol nohavice a trel sa o jedno z dievčat svojím stoporeným penisom.

    Na konci augusta došlo na verejnom kúpalisku Angerbad v meste Ratingen k obťažovaniu osemročného dievčaťa a jeho o rok staršej kamarátky, keď ich obchytkával na genitáliách päťdesiatdvaročný migrant z Iraku. Obe kamarádky sa podľa svojich rodičov mužovmu počínaniu vehementne bránili, ale nakoniec našťastie zasiahli babička a matka jednej z nich. Policajti na miesto dorazili včas a zvrhlého Iračana si rovno odviezli na najbližšiu stanicu. Niekoľko dní predtým zase na plavárni v Essene obťažovali dvaja žiadatelia o azyl zo Sýrie dvanásťročné a trinásťročné dievčatá.

    - Reklama -