Je to pravda! SMS na „Kočnerovej“ stránke sú autentické, priznávajú novinári

    0
    Marián Kočner (Autor: TASR)

    Kontroverzný podnikateľ Marián Kočner tento týždeň poriadne rozvíril vody, keď upozornil na stránku lipsicovestado.info, ktorá, zdá sa, odhaľuje nielen chúlostivé mimomanželské pomery, ale najmä nekalú a protizákonnú spoluprácu medzi politikmi a novinármi.

    „Nemám dôvod pochybovať o autenticite zverejnených záznamov, viacero dobových reálií, dátumy, vyjadrenia, ktoré záznamy obsahujú, potvrdzujú ich pravosť,“ vyjadril sa ešte vo štvrtok pre ParlamentnéListy.sk bezpečnostný analytik Milan Žitný.

    Pravosť prepisov nepoprel ani bývalý novinár a spravodajský dôstojník Peter Tóth. „To, čo reprezentuje pojem Lipšicove stádo, nie je čriedou neškodných ovečiek. Naopak, ide o silu, v moci ktorej je manipulovať s verejnou mienkou,“ napísal na svojom portáli Datel.sk.

    Pochybnosti o pravosti materiálov podľa všetkého ukončujú vyjadrenia tých, ktorých sms sa na stránke objavili. Moderátorka RTVS Marta Jančkárová napríklad na sociálnej sieti napísala nasledovné: „…zverejnená komunikácia je autentická. Resp. autenticitu potvrdzujem za seba a môj kolega P. Kalinský má tie sms dokonca odložené v mobile.” Rovnako tak za seba potvrdila pravosť Z. Petková a nepriamo aj J. K. Dibáková, ktorá sa tiež ospravedlňovala.“

    Dibákovej sa ešte vo štvrtok denník Plus jeden deň pýtal na pikantnosti medzi ňou a Gáborom Grendelom (OĽaNO-NOVA), ktoré majú zo zverejnených sms vyplývať. “S ľuďmi, s ktorými sa poznáme lepšie, si často robíme srandu zo všeličoho. Určite však spolu nemáme žiadne dieťa,“ reagovala vraj novinárka s humorom.

    Vo svojom vyjadrení pre ParlamentnéListy.sk Gábor Grendel autenticitu prepisov na stránke lipsicovestado.info tiež nepoprel. „Nesledoval som to nejako,“ uviedol stroho.

    - Reklama -