Je pred voľbami a učitelia i zdravotné sestry sa ozývajú čoraz hlasnejšie. Toto Fico v scenári nemal, tam mali byť len migranti, baví sa Hraško

    0
    Zľava: Poslanci za stranu OĽaNO Igor Hraško a Ján Mičovský (Autor: SITA)

    Takto pred voľbami dávajú o sebe znovu vedieť učitelia a zdravotné sestry. Jedna skupina je nespokojnejšia ako druhá a žiadajú lepšie platové ohodnotenie či podmienky. „Prečo sa nemôžu zvýšiť platy v zdravotníctve? Prečo sa nemôžu zvýšiť platy v školstve? Pretože sa verejné financie rozhadzujú,“ myslí si vo svojom blogu poslanec.

    Fico sa čudovať nemusí

    Utečenecká kríza je nepochybne závažnou témou, no na Slovensko imigranti nie a nie prísť. Nedávno ich do zariadenia v Humennom síce prišlo takmer 150 z Iraku, čo je to však oproti tomu, čo zažívajú iné európske krajiny? Aj podľa Hraška sme pre imigrantskú komunitu stále nezaujímaví. Zato učitelia sa pri nesplnení svojich podmienok vyhrážajú ostrým štrajkom a stovky sestier ostávajú v hromadných výpovediach. Fico sa podľa Hraška vôbec nemusí čudovať, že títo ľudia vychádzajú do ulíc takto pred voľbami.

    „Aby si aj niektorí zadubenci uvedomili, že táto vláda toho už nasľubovala dosť, ale málo z toho splnila k spokojnosti. Toto však Fico v žiadnom prípade v scenári nemal. Tu mali znieť len migranti,“ kritizuje Hraško.

    - Reklama -