Je kauza listov uzatvorená? Poslanci sa vyjadrili

    0
    Listová zásielka (ilustračné foto) (Autor: Facebook, Smartglam Nails)

    „Kancelária NR SR si túto dôveru cení a bude naďalej profesionálne a zodpovedne realizovať bezpečnostné kontroly korešpondencie, ktoré slúžia a vždy slúžili výlučne pre zabezpečenie ochrany zdravia a života nielen poslancov NR SR, ale aj zamestnancov Kancelárie NR SR,” uvádza sa v stanovisku.

    Obvinenia, ktoré opoziční poslanci vzniesli, boli podľa odboru komunikácie s médiami a verejnosťou len účelovou politickou hrou, na ktorej sa Kancelária NR SR nikdy nechcela podieľať. “Listy poslancov nikto nikdy nečítal. Je nám ľúto, že táto vymyslená kauza bola účelovo zneužitá na pokus o poškodenie dobrého mena Kancelárie NR SR a jej zamestnancov. Podstatou tejto kauzy bol jednoznačne len nekalý politický marketing, s jediným cieľom, a to diskreditovať predsedu NR SR Andreja Danka (SNS),” konštatoval vedúci Kancelárie NR SR Daniel Guspan.

    Poslanecké grémium sa už skôr dohodlo na zmenách ohľadom manipulácie s podozrivými zásielkami. Poslancom boli navrhnuté tri alternatívy úpravy režimu bezpečnostnej kontroly listových zásielok – kontrola bezpečnosti zásielok bez ich prítomnosti, kontrola bezpečnosti s prítomnosťou poslanca a zriadenie špeciálneho P.O.Boxu. “Som rád, že poslanci našim zamestnancom prejavili dôveru a vybrali si prvé dve možnosti,” dodal Guspan.

    Kauza čítania listov bola aj hlavným z dôvodov, pre ktorý chcela opozícia odvolať Andreja Danka z funkcie predsedu parlamentu. Koaliční partneri zo Smeru-SD a Mosta-Híd sa však Danka zastali a nezahlasovali ani za program takejto schôdze. Rokovanie sa teda nekonalo.

    - Reklama -