Jankovská sa zľakla. Verejný tlak má zmysel, píše Šeliga

    0
    Juraj Šeliga (Autor: TASR)

    “Keď stiahnete súhlas, tak vlastne previerku stratíte. To neznamená, že sa potvrdilo, že na ňu nemáte nárok,” vysvetlil Galko. Dodal, že informácie, o ktorých v polovici októbra informoval, postúpili GP.

    “Zatiaľ neodpísali, ale dostali informácie,” dodal.

    Na stratu previerky Jankovskej upozornil aj podpredseda neparlamentnej strany Za ľudí Juraj Šeliga.

    “Dostali sme informáciu, že Monika Jankovská stiahla svoj súhlas na vykonanie bezpečnostnej previerky, tým de facto stratila bezpečnostnú previerku a zamedzila prešetrovaniu,” uviedol.

    Šeliga tiež pripomenul, že neparlamentná strana podala nedávno podnet na kontrolný výbor, aby preskúmal bezpečnostnú previerku Jankovskej. Tvrdí, že Jankovská previerku nemala nikdy ani získať pre kontakty s Marianom Kočnerom.

    “Monika Jankovská sa zľakla preverovania bezpečnostných orgánov a tak rýchlo stiahla súhlas s vykonaním previerky. Stále sa potvrdzuje, že verejný tlak má zmysel a pomáha očistiť Slovensko od korupcie a mafie. V našej strane na tom vytrvalo pracujeme,” uvádza na sociálnej sieti.

     

    Galko v polovici októbra po zasadnutí výboru informoval, že polícia mala pri poslednom otvorení previerky Jankovskej, po jej medializovanej komunikácii s Kočnerom poslať NBÚ “niekoľko závažných bezpečnostných informácií”, ktoré sa majú týkať viac ako desiatich prípadov od roku 2012, medzi nimi i podozrení na závažné trestné činy.

    Parlamentný výbor na kontrolu činnosti NBÚ vtedy prijal uznesenie, podľa ktorého mal oznámiť generálnemu prokurátorovi svoje zistenia vo veci preverovania udelenia bezpečnostnej previerky Jankovskej.

    - Reklama -