Janek Ledecký k imigrantom: Politici zošaleli. Hlavne Merkelová

    0
    Janek Ledecký (Autor: ReproFoto: YouTube)

    „To, čo sa deje, predsa ovplyvňuje našu budúcnosť. Naša generácia to asi ešte nejako dožije v Európe, akú ju poznáme. Ale naše deti už zažijú niečo iné,“ tuší Ledecký, ktorý považuje nebezpečenstvo terorizmu za podstatnú tému, ktorá úzko súvisí so súčasnou migračnou krízou.

    „Ak niekto tvrdí, že nedávne teroristické útoky nemajú nič spoločné s migračnou vlnou, pretože ich spáchali ľudia, ktorí sa narodili v Belgicku či vo Francúzsku a pochádzajú už z druhej generácie usadených migrantov, tak hovorím: No to ma teda neupokojuje. Pretože je evidentné, že za dvadsať rokov bude v Európe tej novej generácie nie stokrát, ale tisíckrát viac,“ myslí si spevák.

    Ledecký nesúhlasí ani s argumentami o prínosoch migrácie pre ekonomiku. Nedávno vraj v rádiu počul, že česká ekonomika je schopná prijať osemdesiattisíc utečencov ročne. Lenže podľa Ledeckého je práve toto strašný omyl nemeckej kancelárky Angely Merkelovej, ktorá vraj problém migrácie zúžila len na ekonomickú otázku.

    Spevák tvrdí, že súčasná vlna utečencov nemá nič spoločné s vlnou gastarbeitrov, pracovných síl najmä z Turecka, ktorá bola v šesťdesiatych rokoch pre nemeckú ekonomiku prínosom. „Vtedy tí ľudia naozaj prišli pracovať a zarábať. Myslím si, že toto sa netýka deväťdesiatich percent tých, ktorí prichádzajú dnes. A je ich tisíckrát viac než vtedy,“ upozorňuje.

    „Mám pocit, že politici museli zošalieť, pretože to nikto nie je ochotný ani pomenovať,“ poznamenal Ledecký.

    autor: luš

    - Reklama -