Jakub Janda: Je možné, že si to Babišov syn vymyslel. Babiš nie je pod vplyvom Ruska

    0
    Jakub Janda, aktivista z lobistického spolku Evropské hodnoty (Autor: Hans Štembera)

    Rovnako ako mnohí ďalší aj Jakub Janda sleduje dianie okolo premiéra Babiša a údajne nedobrovoľnej cesty jeho syna Andreja Babiša mladšieho na Krym. Nech už si človek o Babišovi staršom myslí čokoľvek, jednu vec mu vraj nemožno uprieť. Doteraz sa vraj staval veľmi ostražito k ruským a čínskym aktivitám v Česku. Otázka je, či bol odvoz Babiša mladšieho na Krym pokusom o to, aby sa to zmenilo.

    „Môže sa nepotvrdiť nič, môže to byť výmysel jeho syna. Môže to byť čisto kriminálna kauza bez ruskej stopy. Potom je to stále veľmi závažné. Môže to byť spolupráca premiéra s ruskou spojkou. Potom by to bolo obrovské. Môže to byť ruská snaha premiéra zastrašiť, ukázať mu kam až dosiahnu a snaha vydierať ho cez rodinu a jeho osobný škandál. Potom by to bol faktický útok na politickú suverenitu rozhodovania šéfa českej vlády. Môže to byť kombinácia rôznych variantov, ktoré ešte nepoznáme. Kombinácia domáceho škandálu (Čapák – Čapí hnízdo  pozn. red.) s vonkajším zásahom z rôznych smerov,“ napísal Janda na sociálnej sieti Facebook.

    Až čas ukáže, ktorý z uvedených scenárov je najrealistickejší.

    „Možno som taký opatrný v jasnom hodnotení, pretože za posledné roky som videl a spätne študoval kopy prípadov, keď sa aktívnymi opatreniami podarilo vyvolať veľký škandál, ktorý viedol presne tým smerom, kam si Moskva priala. Čo by v našom prípade povedzme mohla byť Zemanova úradnícka vláda reálne pracujúca pre Rosatom, kolaborantov natešených na ruské peniaze tu máme dosť,“ pokračoval varovne.

    Na záver pohrozil všetkým, ktorí majú pocit, že si ho azda kúpil Agrofert, a preto teraz podporuje Babiša. Kto sa v tomto zmysle vyjadrí, môže vraj od Jandu dostať darček zakúpený na „Darujhovno.cz“.

    Zdroj: Facebook / Jakub Janda

    autor: mp

    - Reklama -