Jaguar pri Nitre vraj nič nezastaví. Ani politické naťahovačky

    0
    Generálny riaditeľ spoločnosti Jaguar Land Rover Ralf Dieter Speth a premiér Robert Fico po podpise zmluvy (Autor: SITA)

    Podľa ministerstva dopravy pokračovanie projektu nemôžu narušiť politické procesy: „Výstavba Strategického parku Nitra je dlhodobý rámcový projekt štátu, zameraný na rozvoj priemyselnej infraštruktúry, ktorý bude pokračovať schváleným spôsobom bez ohľadu na voľby alebo zmenu vlády, lebo ide o technické, a nie politické procesy,“ uviedol Martin Kóňa, hovorca ministerstva.

    Spoločnosť Strabag Pozemné a inžinierske staviteľstvo získala pred voľbami super zákazku za 123 miliónov eur. Obrovské plochy pri Nitre mení na miesto pre budúcu automobilku Jaguar Land Rover. Doriešiť má nielen projekty, ale aj terénne úpravy, odvodňovanie či inžinierske siete.

    Projekt novej automobilky je teraz vo fáze prípravy a povoľovania. Samotná investícia Jaguar Land Rover bude definitívne uzavretá až otvorením prevádzky a spustením výroby, ktoré sa očakáva v roku 2018. Už teraz je jasné, že okrem  tritisíc pracovných miest pre Jaguar tu pribudnú aj ďalšie firmy, ktoré dovedna zamestnajú 500 ľudí.

     

    - Reklama -