Ja som proti EÚ! Koluje VIDEO so slovami Janka Ledeckého, ktoré médiá asi neodvysielajú

    0
    Český spevák, skladateľ a gitarista Janek Ledecký (Autor: TASR)

    Český internet sa baví. Na počesť Ester Ledeckej, ktorá dosiahla fenomenálny športový úspech, keď na zimnej olympiáde získala dve zlaté medaily v rôznych športoch, by vraj Česi mohli Českú republiku premenovať napríklad na Esterreich.

    Na dcéru je určite hrdý aj Janek Ledecký, spevák a skladateľ, ktorý sa netají ani svojimi politickými názormi. Už pár rokov po internete koluje video, v ktorom na seba Ledecký prezradil, že je euroskeptik.

    „Musím povedať, že ja som euroskeptik. Bol som euroskeptik už v rámci referenda a nijako som sa tým netajil. Naopak som sa snažil na svoju stranu ešte niekoho strhnúť, čo sa teda tak úplne nepodarilo. A ten vývoj Európskej únie ma len utvrdzuje v tých hodnotách, takže ja som euroskeptikom zostal,“ hovorí vo videu Ledecký.

    Podobne sa napokon vyjadril aj v rozhovore pre server ParlamentníListy.cz v roku 2016, keď varoval pred ďalším prenikaním islamu do Európy a nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú označil za symbol zániku Európy. Poznamenal vtedy, že EÚ nerobí nič pre to, aby migračnú krízu zastavila. Vraj mal možnosť to na vlastné oči vidieť v Grécku. Politici si tam užívali dovolenky namiesto toho, aby niečo robili, a potom vraj museli žobroniť v Turecku, aby sa príliv migrantov zastavil.

    To podľa Ledeckého ukazuje, že EÚ sa jedného dňa rozpadne. „To, že sa EÚ rozpadne, je nevyhnutné. Tieto dostredivé a odstredivé vlny sa na našom kontinente striedajú už stovky rokov. Na to nemusíte byť politológ, na to vám stačí dejepis zo základnej školy. Súčasná partia europolitikov, samozrejme, tvrdí, že EÚ je to najlepšie a navždy, pretože je to ich džob. A následne aj džob novinárov, ktorí sú v Bruseli slušne zamestnaní. A ich deti tam možno chodia do príma škôl. Okrem iného. Na večné časy a nikdy inak? Tá otázka neznie či, ale kedy,“ podotkol.

    „Pani Merkelová sa stane v budúcich učebniciach dejepisu symbolom zániku Európy. Myslím tým určitej etapy Európy. Etapy, ktorú som ja osobne mal celkom rád. A to len tým, že odprezentovala pomýlenie ekonomických a politických poradcov, ktorí ju presvedčili, že príliv nových pracovných síl nakopne nemecké hospodárstvo podobne ako v šesťdesiatych rokoch minulého storočia. Čo je hlboký omyl, pretože tých utečencov, ktorí sa v Európe chystajú pracovať, je úplne zanedbateľný zlomok. Treba si uvedomiť, že drvivá väčšina z nich nikdy nepracovala. Aspoň v tom zmysle, ako to my v Európe chápeme. Veľká časť z nich je navyše len čiastočne gramotná. A naša západoeurópska kresťansko-demokratická nadutosť nás chlácholí v istote, že sa určite budú chcieť prispôsobiť tej našej úžasnej spoločnosti. Pretože im určite dôjde, o koľko je pokrokovejšia ako tá ich feudálno-otrokárska. Ani náhodou! Nebudú ani chcieť, ani smieť. Kedy si už naši a európski činitelia nájdu tú chvíľu a prečítajú si Korán, aby pochopili, že nie je možné byť mierumilovný, multikultúrny moslim? Buď ste moslim, alebo neveriaci. Neexistuje žiadna iná možnosť. A ako moslim z princípu musíte schvaľovať a podporovať šírenie viery mečom a ohňom. Prečítajte si to! Niekoľkokrát sa to tam opakuje. Pre istotu. Aby sa nikto nemohol vyhovárať, že sa mu napríklad zlepili stránky alebo také niečo…“ pokračoval Ledecký.

    - Reklama -