Ja nebudem ticho, hovorí matka Kušnírovej. Zverejnila nový detail zo spisu

    0
    Matka zavraždenej Martiny Kušnírovej Zlatica Kušnírová (Autor: TASR)

    Zlatica Kušnírová o ňom hovorí na internetovej stránke denníku Plus jeden deň. Podľa nej v prípade Jána a Martiny nie je žiadny posun. Verejnosť vie to, že dvojica bola zavraždená v stredu 21. februára v ich dome v obci Veľká Mača v okrese Galanta. Išlo o vraždu na objednávku, pričom vrah Martinu zabil jedným výstrelom do tvárovej časti pri nose a Jána dvoma výstrelmi do hrude. To je všetko, čo vedia, žiadny posun,” hovorí o vývoji v procese Martinina mama.

    Podľa jej slov sa vrah schoval v letnej kuchyni, pretože mladá dvojica nemala vo zvyku ju zamykať a v tom období boli veľké mrazy, čiže nemohol stáť vonku a čakať. Podľa nej vrah využil príležitosť, keď sa dvojica venovala svojim povinnostiam a rozdelili sa – Ján išiel do pivnice skontrolovať batériu do auta, ktorá sa tam nabíjala a Martina sedela za počítačom. Janko mal roztrhané tepláky od kolena dolu. Podľa mňa musel niečo započuť, možno Martina skríkla. A keď utekal k nej z pivnice, o niečo sa zachytil,” konštatuje Zlatica Kušnírová.

    Matka zavraždenej dodnes nechápe, prečo nebol k obhliadke tiel prizvaný súdny lekár, ale len patológ, ktorý mal v ten deň službu. Rovnako tak je pre ňu nepochopiteľné, prečo Jánovi rozrezal tričko nožom, ktorý si vytiahol z šuplíka, pretože údajne nemal pri sebe nožnice. „Ja som sa stále čudovala, prečo bol šuplík otvorený, myslela som, že Martina chcela zobrať nôž a chcela sa brániť,“ dodáva .

    Zlatica Kušnírová je okrem vývoju v prípade vraždy zavraždenej dvojice smutná aj z toho, že ulice stíchli a už sa neorganizujú protesty a chce, aby pokračovali. Vraj jej viacerí ľudia nadávajú, prečo verejne vystupuje. „Ja nebudem ticho, prišla som o dve deti, Janko mi bol ako syn,“ zdôrazňuje.

    Zlatica Kušnírová prezradí aj informácie zo spisu. „Videla som v spise, ako Martinka mala na patológii odrezanú lebku a ako jej z mozgu vyťahovali pinzetou guľku. Jankovi z hrude. A ja mám byť ticho?! “ Dodáva, že podľa nej je výmena premiérov iba kozmetická úprava a všetku svoju energiu dáva do vnučky a vnúčika, ktorý sa má každú chvíľu narodiť. 

    - Reklama -