Izraelské veľvyslanectvo si nebralo servítku pred ústa. Otvorene o tom, čo si myslí o seminári týkajúcom sa života Tisa

    0
    Jozef Tiso (Autor: TASR)

    “S veľkým zdesením sme sa dopočuli o seminári, ktorý sa uskutoční zajtra v meste Nitra. Tento projekt je podporovaný biskupom nitrianskej diecézy Viliamom Judákom a bude tam prednášať aj pán Martin Lacko, ktorého spojitosť s pravicovou Kotlebovou stranou ĽSNS je verejne známa. Sme nesmierne sklamaní a prekvapení, že Univerzita Komenského sa tiež priamo podieľa na organizovaní tohto seminára,” uviedla v mene veľvyslanectva Mináriková.

    Podľa zastupiteľského úradu je vysoko poľutovaniahodné, že práve dnes, keď v Izraeli je oficiálny Spomienkový deň výročia holokaustu, sú skutky a osoba Jozefa Tisa verejne velebené a ocenené. “Práve Jozef Tiso bol na čele antisemitského politického režimu, ktorý robil všetko pre vyhubenie slovenských židov. Preto sa obraciame na všetkých čestných ľudí, aby sa nezúčastnili a odmietli akúkoľvek spoluprácu na tomto podujatí,” konštatuje veľvyslanectvo. 

    “Som si istý, že slušní ľudia na Slovensku sú zhrození, a že si uvedomujú potrebu vzdelávania a poučenia budúcej generácie mladých Slovákov o naozajstnom charaktere Jozefa Tisa a o nebezpečnej a ohavnej stránke antisemitizmu,” vyhlásil izraelský veľvyslanec Zvi Aviner Vapni.

    - Reklama -