Izraelská polícia zastrelila súrodenecký pár. Pre terorizmus. Zo slov svedka mrazí

    0
    Kontrola izraelskej polície. Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Sporné zastrelenie mladého súrodeneckého páru sprevádza množstvo otáznikov. Polícia tvrdí, že žena v rukách držala nôž, zatiaľ čo muž rýchlo kráčal oproti príslušníkom bezpečnostných zložiek.

    „Polícia ich viackrát vyzvala, aby zastavili. Keď výzvu neuposlúchli a pokračovali ďalej, príslušníci boli nútení teroristov zneškodniť,“ píše sa v oficiálnom vyhlásení izraelskej polície. Palestínske ministerstvo zdravotníctva mŕtvych identifikovalo ako súrodenecký pár, Maram Abu Ismailová mala 23 rokov, jej brat Ibrahim Taha iba 16. Izrael podľa Yahoonews.com ako dôkaz poskytol fotografiu dvoch nožov položených na zemi.

    Svedok, palestínsky vodič autobusu Alaa Soboh tvrdí, že súrodenci pôsobili zmätene a podľa neho netušili, ako sa v hraničnom pásme správať. „Hneď, ako tí dvaja prekročili bezpečnostnú zónu, izraelské jednotky začali kričať, aby sa vrátili a potom začali aj so streľbou. Najprv zabili dievča, chlapec sa snažil opatrne kráčať dozadu, vystrelili však do neho sedem nábojov,“ povedal svedok.

    V minulom roku Palestínčania pri útokoch zabili 28 Izraelčanov a dvoch občanov USA. Izraelské sily zasa zavraždili minimálne 193 Palestínčanov, Izrael tvrdí, že 130 z nich boli útočníci. Množstvo ďalších ľudí však bolo zabitých pri protestoch či nepokojoch.  

     

    - Reklama -