Izrael vystrelil na Libanon vyše 40 rakiet. Bejrút vyzval USA a Francúzsko, aby zasiahli

    0
    Ilustračná snímka (Autor: TASR)

    “Izraelské okupačné sily zasiahli oblasti pri obciach Marún ar-Rás, Ajtarún a Jarún s viac ako 40 kazetovými a zápalnými raketami,” uviedla libanonská armáda vo vyhlásení, z ktorého citovala agentúra AFP.

    Armáda židovského štátu predtým informovala, že z Libanonu bolo v nedeľu vypálených niekoľko protitankových striel na izraelskú vojenskú základňu a vojenské vozidlá. Potvrdila “niekoľko zásahov” a uviedla, že reagovala streľbou na “zdroje paľby a na ciele v južnom Libanone”.

    K útoku sa prihlásilo libanonské šiitské hnutie Hizballáh. Vyhlásilo, že zničilo izraelské “vojenské vozidlo” smerujúce do kasární Avivim a usmrtilo či zranilo jeho posádku.

    K incidentu došlo po tom, čo vodca libanonského šiitského hnutia Hizballáh Hasan Nasralláh sľúbil v sobotu odvetu za údajný minulotýždňový izraelský útok bezposádkovými lietadlami.

    Údajný izraelský dron sa zrútil v južnej časti Bejrútu, ktorý je baštou hnutia Hizballáh, zatiaľ čo ďalší vybuchol a zrútil sa v blízkosti prvého.    Izrael sa k nasadeniu dronov v Bejrúte neprihlásil.

     

    - Reklama -