Izrael útočil na Asadove jednotky

    0
    Ilustračná foto (Autor: reprofoto: theaviationist.com)

    Oficiálna tlačová agentúra SANA, ktorá citovala nemenovaný zdroj z prostredia armády, uviedla, že šlo o “novú izraelskú agresiu”. Tá mala podľa tohto zdroja odpútať pozornosť od pokroku, ktorý sýrske vládne jednotky podporované ruskými bojovými lietadlami dosiahli v rámci ofenzívy proti povstalcom na juhu Sýrie pri hranici s Jordánskom a Izraelom okupovaných Golanských výšin. 

    Mimovládna organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii uviedla, že terčom údajného raketového útoku izraelských bojových lietadiel sa stalo mesto Misjáf vo vidieckej oblasti v západnej časti Hamá. 

    Podľa SOHR bolo v oblasti, kde sú sýrske armádne objekty, vidieť stúpať oblaky dymu s tým, že neboli hlásené žiadne obete na životoch. Agentúra Reuters píše, že nie je jasné, čo bolo predmetom útoku. Podľa nemenovaného zdroja sa ale neďaleko mesta nachádza hlavné vojenské výskumné stredisko pre vývoj zbraní.

    Izrael zväčša nezasahuje do sýrskej občianskej vojny, ktorá zúri blízko jeho severnej hranice. Pripisujú sa mu len ojedinelé cielené útoky na vojenské zariadenia Sýrie, Iránu a Hizballáhu, ku ktorým sa však izraelská armáda nevyjadruje.

    - Reklama -