Islamský štát vraj mení taktiku. Teraz chce svetu miesto rezania hláv ukázať, ako krásne sa tam žije

    0
    Ilustračná fotografia - ISIS (Autor: ReproFoto: youtube)

    S odvolaním sa na informácie britského think tanku Quilliam, ktorý sa dlhodobo venuje monitorovaniu činnosti radikálov, informuje český server Echo24.cz o tom, že islamisti ukazujú nielen svoju krutú tvár voči Západu, ale aj vľúdnejšiu tvár voči arabskému svetu. Moslimom sa snažia ukázať spokojné ženy, ktoré nakupujú na trhoviskách, mužov, ktorí pasú svoje ťavy či pestujú melóny, ale aj deti, ktoré sa nadšene vozia na kolotočoch.

    Radikáli sa tak snažia presvedčiť sunnitských moslimov okolitých krajín, že má zmysel sa presťahovať na územie radikálov a žiť tam, lebo na tomto území je infraštruktúra, je vymáhané právo a tí, ktorí žijú podľa práva šaría, sa v podstate nemajú čoho báť. A ako také vymáhanie práva vyzerá v praxi?

    “Prehrešky ako homosexualita, cudzoložstvo alebo odpadlíctvo od viery síce pre západnú spoločnosť môžu pôsobiť ako relatívne neškodné, podľa islamského výkladu šaría však ide závažné zločiny, ktoré je potrebné prísne trestať. Treba podotknúť, že islamisti rovnako brutálnymi spôsobmi trestajú aj kriminálnikov, napríklad zlodejom chyteným pri čine zvyčajne useknú ruku, “píše server. 

    - Reklama -