Islamský štát dnes zaútočí v Paríži, Taliansku, USA, Libanone a Indonézii. Varujú hackeri z hnutia Anonymous. Zverejnili aj konkrétne miesta útokov

    0
    Militanti z Islamského štátu (Autor: SITA)

    Skupina OpParisIntel, hlásiaca sa k hnutiu Anonymous, tvrdí, že sa jej podarilo odhaliť sériu plánovaných útokov, ktoré chce 22. novembra uskutočniť IS v rôznych oblastiach sveta. Islamisti sa podľa hackerov chystajú zaútočiť na viacero lokalít vo francúzskej metropole, na heavymetalovom koncerte v talianskom Miláne a na wrestlingovom podujatí v americkej Atlante. Ďalšími cieľmi majú byť katolícka univerzita v Libanone a moslimská akcia v Indonézii.

    Terčom džihádistov by sa tiež mali stať podujatia na počesť sviatku Krista Kráľa, ktorý dnes slávi katolícka cirkev po celom svete. Hackeri v tejto súvislosti uvádzajú taliansky Rím, ale IS podľa nich môže udrieť aj v iných oblastiach sveta. Informáciu o hroziacich útokoch Anonymous údajne už pred niekoľkými dňami postúpil úradom v príslušných krajinách. Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) uviedol, že tvrdenie Anonymous o údajnej hrozbe voči wrestlingovej šou v atlantskej aréne berie veľmi vážne a že bude priebežne informovať o aktuálnom vývoji situácie.

    Medzinárodné voľné hackerské zoskupenie Anonymous vedie kybernetickú vojnu voči IS už od januárového masakru v redakcii francúzskeho satirického týždenníka Charlie Hebdo. Po nedávnych parížskych útokoch “hacktivisti” prisľúbili ďalšie zintenzívnenie svojich atakov voči islamistom.
    Hnutie Anonymous tvrdí, že od januára vyradilo z činnosti 179 džihádistických internetových stránok a 101.000 twitterových účtov a eliminovalo 5900 propagandistických videí Islamského štátu.

    - Reklama -