Islamský gang vo Veľkej Británii viac ako rok znásilňoval trinásťročné dievča. Jeho členovia si už vypočuli rozsudok

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Muži pakistanského pôvodu vo veku od 19 do 63 rokov v rokoch 2011 až 2012 počas trinástich mesiacov pravidelne sexuálne zneužívali vtedy trinásťročné dievča z West Yorkshire. Najtvrdší trest dostal tridsaťštyriročný Khalid Mahood, ktorý by si mal odsedieť sedemnásť rokov. Naopak najnižší trest vo výške tri a pol roka vymeral súd 19-ročnému Israrovi Alimu. Jedenásť obvinených bolo odsúdených priamo za znásilnenie a posledný člen gangu za sexuálny pomer s deťmi mladšími ako šestnásť rokov. Vodcovi gangu Ahmedovi al-Choudhurymu sa však podarilo na začiatku vyšetrovania v roku 2012 utiecť a podľa všetkého teraz žije v Bangladéši.

    Prípad z Keighley tak v mnohom pripomína médiami prepierané sexuálne zneužívanie z Rotherhamu, kde došlo v rokoch 1997 až 2013 iným pakistanským gangom k sexuálnemu zneužívaniu asi 1400 dievčat. V Keighley aj Rotherhame patrili k obetiam prakticky výhradne „biele dievčatá“, na čo upozorňoval podľa britského denníka konzervatívny poslanec z Keighley Kris Hopkins. „Moslimskí muži sú skutoční rasisti, o čom svedčí to, že znásilňujú takmer výlučne biele dievčatá. Určite existujú aj sexuálne delikty, na ktorých sa podieľajú aj bieli Briti. Ale doposiaľ objasnené prípady ukazujú, že tento konkrétny model súvisí práve s moslimami,“ povedal Hopkins médiám.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU

    Pravidelný návštevník mešity v Keighley a člen Rady vlády pre rasovú rovnoprávnosť Zafar Ali však odmieta uplatňovanie kolektívnej viny, aj keď pripúšťa, že niektorí moslimovia rozsudok odmietajú. „Je nespravodlivé zvaľovať vinu na celú moslimskú komunitu. Určite medzi nami je niekoľko zlých jedincov, ale tí sú v menšine. Každý rozumný moslim musí správanie tých dvanástich násilníkov odsúdiť,“ cituje jeho vyjadrenie Daily Mail. Bradfordský sudca Roger Thomas bol správaním a rozsahom spáchaných trestných činov veľmi šokovaný. „Je to najhorší prípad, s akým som sa za svoju štyridsaťročnú prax stretol. Obžalovaní sa správali nehanebne a so svojou obeťou neprejavili najmenší súcit.“

    Obeť sexuálneho deliktu dodnes trpí posttraumatickou stresovou poruchou a klinickou depresiou. „Moja predstava o fungovaní normálneho vzťahu medzi mužom a ženou bola úplne zdecimovaná. Nielenže ma týrali psychicky, ale ubližovali mi aj fyzicky. Niektoré časti tela ma vo chvíľach väčšieho fyzického vypätia bolia ešte aj dnes. Trpím značným výkyvom nálad a svoje emócie nemám pod kontrolou. Celý proces navyše moje ťažkosti ešte zhoršil. Moje úzkosti a stres sa mi čiastočne vrátili späť,“ vyhlasovalo mladé dievča na súde. Ako britský denník pripomína, väčšina odsúdených za sebou mala už mnoho previnení proti zákonu. Vo všeobecnosti išlo o predaj drog, porušovanie dopravných predpisov, prepadnutia, krádeže a priekupníctvo.

    - Reklama -