Islamsko-kresťanská škôlka sa v Nemecku stane realitou

    0
    moslimská škola, ilustračná fotografia (Autor: SITA)
    Deti sa v tejto novej škôlke budú učiť nielen o rozdieloch medzi kresťanstvom a islamom, ale podľa zakladateľov zariadenia najmä o tom, čo majú tieto dve rozličné viery spoločné. Židovská obec, ktorá by sa zúčastnila na projekte nábožensky spojenej škôlky v meste Gifhorn, nie je. 
     
    Spoločná moslimsko-kresťanská škôlka vznikla preto, že v štvortisícovom nemeckom Gifhorne nie je moslimská komunita dostatočne veľká na to, aby mala svoje vlastné predškolské zariadenie pre deti. 
     
    Reakcie na pripravované augustové otvorenie škôlky boli podľa jej zakladateľov rôzne, ale objavilo sa aj niekoľko kritických názorov. Na radnicu doručili niekoľko anonymných listov a kritika sa ozvala aj od mestských zastupiteľov z antiimigračnej strany AfD. 
     
    Napriek sporadickej kritike bude škôlka od augusta otvorená a prihlásených je do nej 15 detí. Zrejme aj preto, že ponúka miesta aj pre veľmi malé deti, a tých je v predškolských zariadeniach veľmi málo. V zariadení budú zatiaľ pracovať dve vychovávateľky. Jedna moslimka a jedna kresťanka. 
     
    Celý text v nemčine nájdete TU.
     
     
    - Reklama -