Islam: Dve ozaj nepekné a vážne aktuálne informácie

    0
    Britský premiér David Cameron (Autor: SITA)

    Zhruba desaťtisíc vojakov má byť podľa dokumentu pripravených pomôcť polícii v prípade, že dôjde vo Veľkej Británii k atentátu. Aj preto sa Cameron rozhodol zvýšiť výdavky na armádu a rozviedky asi o 12 miliárd libier. Na protiponorkový boj či prieskum sú určené napríklad vojenské lietadlá Boeing P-8 Poseidon, ktoré chce britská vláda zakúpiť.

    Cameronov plán reaguje na vzostup Islamského štátu, krízu na Ukrajine aj útoky v kybernetike. Islamský štát vníma Cameron ako priamu hrozbu pre bezpečnosť doma aj v zahraničí.

    David Cameron sa okrem toho dohodol s francúzskym prezidentom Françoisom Hollandom, že Británia sa zapojí do úderov na ciele IS v Sýrii. To si však nepraje viac ako 55 percent britských občanov.

    Pôvodný text si môžete prečítať TU.

    O tom, že situácia v Británii je skutočne vážna, informuje aj Eurodeník.cz, ktorý poznamenáva, že jeden z piatich britských moslimov sympatizuje s tými, ktorí spolupracujú s Islamským štátom. Ukázal to totiž aktuálny prieskum britskej moslimskej menšiny, ktorý publikoval The Sun.

    Ďalším faktom je, že po parížskych útokoch v Británii raketovo vzrástol počet napadnutí moslimiek, ktoré nosia hidžáb.

    Z Británie už odcestovalo do Sýrie mnoho Britov a následne tam vstúpili do radov Islamského štátu.

    Podľa londýnskeho kandidáta na starostu Sadiqa Khana je tento britský prieskum varovaním pre celú Európu. „Británia musí vytiahnuť hlavu z piesku a urobiť tvrdé kroky v boji proti extrémizmu a radikalizácii,“ uviedol.

    Islamský štát sa prihlásil nielen k teroristickým útokom v Paríži, pri ktorých zahynulo 130 ľudí, ale aj k odpáleniu bomby na palube ruského lietadla Airbus A321. Vtedy zahynulo všetkých 224 ľudí na palube.

    Pôvodný text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -