Integrované „Kocúrkovo“ v Bratislave rozhorčilo aj liberála. Kto sa v tom má vyznať, kritizuje

    0
    Poslanec za SaS Juraj Droba (Autor: SITA)

    Podľa Drobu je na Bratislavskej integrovanej doprave (BID) najzúfalejšie, že na zmenách pracovali podľa všetkého vzdelaní odborníci, za ktorých si platíme. Či na magistráte, či na župe. Kritikou nešetril vo svojom na blogu na webe sme.sk.

    Stačilo „odkukať“ systém z iných miest

    „Ak niekto povedal, že novinky v BID sú najlepšou podporou automobilového priemyslu (hoci mesto i župa sledovali presný opak), ani sa veľmi nemýlil,“ myslí si liberál. Vraj je idealista, ktorý verí, že cieľom mesta i župy bolo dostať do hlavného mesta čo najviac ľudí prostredníctvom verejnej dopravy. „Cesty sú v Bratislave rozbité a prepchaté, parkuje sa pomaly na stromoch, je tu hluk, prach, smog, stres. Ako v tej piesni Vidiečan,“ vysvetľuje Droba s tým, že práve preto potrebuje kraj výkonnú, ale aj pohodlnú verejnú dopravu. Po novom, integrovanú.

    Podľa neho však netreba vymýšľať nič nové a prevratné, stačí „odkukať“, ako to funguje v iných mestách. Namiesto toho je však BID zmätočná. „Keď sa chcem odviezť električkou z Dúbravky do Rače, neviem, aký lístok si mám v automate kúpiť,“ posťažoval si Droba. Podľa neho môže byť dôvod aj ten, že na kvalitnú informačnú kampaň už akosi popri nezmyselných marketingových aktivitách či predražených startupových konferenciách neostali peniaze. „Možno je v tom zámer. Čo ak sa to nedá vysvetliť?“ zamýšľa sa liberál.

    Vypusťte na ľudí revízorov

    Droba myslí aj na turistov. Tí sa podľa neho už v BID vôbec nemusia vyznať. Ale možno sa v hlavnom meste s nimi ani neráta. „Veď aj tak len vyskočia z lode, pozrú sa na gigantický megabord Kie na hoteli Park Inn a poďho na pamiatky do Viedne či Budapešti,“ kritizuje Droba. Má však „recept“, ako na ľudí, ktorí sa nevedia v BID „vysomáriť“. Stačí na nich vypustiť revízorov a tí ich už veľmi rýchlo zmenám priučia. „Mastne pokuty budú najlepším rýchlokurzom pre nás, nechápavých občanov. Už sa teším, ako sa budú s kalkulačkou v ruke hádať s cestujúcimi, ktorý výsledok odmocnenej a derivovanej rovnice je správny,“ zabáva sa s vážnou tvárou Droba.
     

    Celý blog Juraja Drobu si môžete prečítať TU.

    - Reklama -