Inštitút blízky Orbánovi: Merkelová doplatila na prisťahovaleckú politiku

    0
    Viktor Orbán (Autor: TASR)

    Podľa analytika kancelárka Merkelová nie je v jednoduchej situácii, pretože jej koaličný partner, Sociálnodemokratická strana Nemecka (SPD), dosiahol svoj doteraz najhorší volebný výsledok.

    Takýto výsledok volieb sa zrejme zrodil v “protielitárskej” atmosfére, čomu svedčí aj dobrý výsledok strany Alternatíva pre Nemecko (AfD), ktorá je namierená proti terajšiemu režimu, myslí si Mráz Ágoston.

    Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán zablahoželal k výsledku nemeckých parlamentných volieb prostredníctvom najväčšej spoločenskej siete. “Budapešť gratuluje”, napísal Orbán po maďarsky a po nemecky na svojej oficiálnej facebookovej stránke. 

    Podľa spravodajského servera index.hu z tohto príspevku však nie je jasné, komu vlastne premiér blahoželal, a to sa ukázalo aj v komentároch k jeho príspevku. 

    Server pripomenul, že Orbán v piatok vyzval maďarských spoluobčanov, aby sa pomodlili za predĺženie mandátu doterajšej kancelárky Angely Merkelovej, pretože z existujúcich možností by bola táto z hľadiska maďarských záujmov tá lepšia.

    Maďarská socialistická strana (MSZP) zablahoželala Merkelovej za to, že si vo voľbách zachovala vedúcu pozíciu. “V osobe Angely Merkelovej dokázal vyhrať voľby – už štvrtýkrát – človek, ktorý je zaviazaný k jednotnej, silnej a demokratickej Európe,” uviedli maďarskí socialisti, ktorí blahoželali aj Sociálnodemokratickej strane Nemecka (SPD) k čestnému výsledku, ktoré stačilo na druhú priečku.

     

    - Reklama -