Inaugurácia: Zoznam pozvaných Čaputovej celkom nepasuje. Chmelár to už rieši

    0
    Eduard Chmelár (Autor: OS)

    Na sociálnej sieti Eduard Chmelár vysvetľuje, že pozvánku si veľmi váži, ako si váži úrad hlavy štátu, „preto som považoval za česť a povinnosť toto pozvanie prijať“.

    „Po dnešnom (2. júna – pozn. red.) vyhlásení Zuzany Čaputovej v relácii TV Markíza Na telo musím svoju účasť prehodnotiť,“ konštatuje vo facebookovom statuse.

    Novozvolená prezidentka podľa neho dala najavo, že jej je nemilé, že kancelária predsedu parlamentu pozvala aj „neúspešných kandidátov“. Argumentovala tým, že „doteraz tu taká tradícia nebola, ale beriem to na vedomie“.

    Chmelára mrzí, že to vníma takto. „Ja na jej mieste by som svojich súperov na takejto udalosti privítal veľmi rád. Aj v tomto je medzi nami zásadný rozdiel. Alebo minimálne v rozpore slov a činov, lebo prejavom novej kultúry v politike by mala byť aj určitá veľkorysosť k protivníkom,“ odôvodňuje svoj postoj.

    Takto kultúrne vojny podľa neho nezastavíme a nedosiahneme zmierenie spoločnosti, a „ukončenie studenej občianskej vojny sa nám vzďaľuje míľovými krokmi“. Dodáva, že ľudia však rozhodli a túto voľbu v plnej miere rešpektuje.

    „Keďže však nerád chodím tam, kde nie som vítaný, rešpektujem aj postoj nastupujúcej hlavy štátu k jej súperom a jej potrebu cítiť sa na takejto slávnosti komfortne. Preto musím pozvanie predsedu NR SR s vďakou odmietnuť. Zostáva mi už len veriť, že nová prezidentka Slovenskej republiky zvládne výkon svojej funkcie lepšie ako štátny akt inaugurácie. Želám to jej osobne i celému Slovensku,“ dodáva na záver svojho statusu Eduard Chmelár.

    - Reklama -