Inaugurácia Trumpa je pred dverami. Kto sa na nej chce podieľať, musí urobiť toto

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Ľudia, ktorí majú záujem podieľať sa na príprave a uskutočnení inaugurácie, môžu komisii poslať svoj životopis do 5. decembra. Komisia zatiaľ nezverejnila, koľko dobrovoľníkov bude potrebovať.

    Dobrovoľníci budú vykonávať činnosti ako usmerňovanie ľudí, poskytovanie informácií či zber odpadkov. Pracovať budú nielen priamo na mieste inaugurácie, ale aj na staniciach a zastávkach verejnej dopravy a na letisku vo Washingtone.

    Hoci hlavným dňom inaugurácie je 20. január, niekoľko podujatí sa uskutoční pred týmto dňom aj po ňom. Dobrovoľníkov si bude komisia vyberať podľa ich schopností a časovej dostupnosti. Záujem má najmä o miestnych obyvateľov a ľudí z blízkeho okolia poznajúcich hlavné mesto, ktorí budú schopní poskytovať návštevníkom informácie.

    Hoci mnohí sa chcú stať dobrovoľníkmi v snahe vidieť prezidenta skladajúceho prísahu, komisia upozorňuje, že väčšina dobrovoľníkov tak blízko k miestu konania nebude.

    V roku 2009, keď sa prezidentom stal Barack Obama, mal záujem pomáhať s inauguráciou dovtedy nevídaný počet ľudí. Komisia dostala 60.000 žiadostí. Napokon prijala 18.000 dobrovoľníkov, čo bolo trikrát viac než pri inaugurácii Georgea W. Busha.

    - Reklama -