Imigrantom nevaríme, vyvesil český reštauratér. Dostal pokutu od inšpekcie a zaujímala sa oňho aj polícia

    0
    Migranti kráčajú cez koľajnice železničnej stanice v maďarskom meste Kiskunhalas (Autor: TASR)

    „V našej reštaurácii pre imigrantov nevaríme! Stop islam,“ zverejnil pred rokom Ševčík z Hrušovan nad Jevišovkou. Rovnaký obrázok publikoval aj tento rok. Podľa jeho slov ho k tomu dohnala situácia v Európe. Teraz dostal pokutu od Českej obchodnej inšpekcie, a to 35-tisíc českých korún (v prepočte skoro 1 300 eur). Dôvod? Diskriminácia zákazníka.

    „Najprv som mal dostať dokonca ešte vyššiu pokutu, ale nakoniec mi to znížili na tých 35-tisíc. Pokutu som zaplatil a odvolal som sa, teraz to nejakým spôsobom rieši môj právnik,“ uviedol pre server Echo24.cz.

    Okrem Českej obchodnej inšpekcie sa o reštauráciu začali zaujímať aj hygiena či polícia. „Ale žiadny ďalší postih už neprišiel a policajti prípad zmietli zo stola,“ dodal.

    Ševčík však svoj názor nehodlá zmeniť. „Nie som ovca a nemôžem sa pozerať, ako nás zradili práve tí, ktorí majú opraty v rukách a vystavujú nás smrteľnému nebezpečenstvu nielen terorizmu, ale aj tretej svetovej vojny,“ povedal s tým, že dôsledky utečeneckej krízy vidí na vlastné oči v Taliansku, kam chodieva.

    „Neprekáža mi slušný človek, ktorý príjme našu kultúru, pracuje tu, má tu svoju rodinu a nejakým spôsobom funguje. Prečo by mi mal prekážať? Mám veľa kamarátov Chorvátov, spolupracujem s Bulharom, Talianmi, neprekážajú mi ani černosi. Napokon by mi neprekážal ani Arab,“ dodal. Podľa vlastných slov tak nemá problém s ľuďmi, ale s celkovou situáciou.

    Pôvodný text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -