Imigranti si zarábajú sexom. Mužskí prostitúti z Blízkeho východu „podnikajú“ vo veľkom v Aténach. Neuveríte, za aké sumy sa ponúkajú

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Množstvo imigrantov pochádzajúcich zo Sýrie či Afganistanu, ktorí sa zasekli v jednej z „menej lukratívnejších“ európskych krajín doslova živoria. Dochádza dokonca k extrémnym situáciám, keď sa imigranti rozhodnú praktikovať najstaršie remeslo. Často nejde len o ženy. Ceny z erotického portfólia niektorých mužov sa pohybujú dokonca okolo sumy desiatich eur.

    Najstaršie remeslo

    Množstvo imigrantov sa zaseklo v Grécku, lebo hraničné brány ústiace do zvyšku Európy sú pre nich zatvorené. Preto je pre nich naozaj ťažké zohnať čo i len „provizórnu“ strechu nad hlavou, nieto ešte prácu. Často teda dochádza k situáciám, keď sa mladí muži, v domnienke ľahkého zárobku, uchyľujú k prostitúcii.

    Muži, ktorí do Grécka prišli napríklad z krajín Blízkeho východu a ponúkajú sexuálne služby, pýtajú okolo desať eur. Maximálna taxa je 30. Nájdu sa dokonca také prípady, keď muž za služby dostane len dvojeurový „honorár“. Prostitúcia je v Grécku legálna, ale len v registrovaných „bordeloch“. Množstvo prisťahovalcov sa z takejto nezávideniahodnej situácie nevie dostať, lebo sú často braní za ekonomických migrantov, nie za utečencov. To vo veľkej miere platí hlavne o imigrantoch napríklad z Afganistanu.

    Mladí imigranti sexuálne služby ponúkajú po náhodných aténskych kluboch a baroch, ale napríklad aj na Victoria Square či v mestskom verejnom parku Pedion tou Areos. Napriek tomu, že erotické služby sú legálne dostupné v oficiálne registrovaných na to určených zariadeniach, nie je to jediný spôsob, ako sa k zdroju takéhoto typu potešenia dostať. Toto remeslo „prekvitá“ aj priamo v aténskych uliciach. V minulosti sa mužskej prostitúcii venovali najmä imigranti z Albánska, Bulharska, Rumunska či Talianska. Konkurenciu pre nich v súčasnosti predstavujú najmä prisťahovalci z Blízkeho východu.

    „Ľahko“ zarobená dvacka

    Abdullah sa v Aténach ani poriadne neohrial a už si vyskúšal odvrátenú stranu života mimo domoviny. Asi týždeň po príchode do gréckej metropoly ho jeden z priateľov vzal do nechválne známeho mestského parku Pedion tou Areos, v ktorom tento druh remesla viac než prekvitá. „Bolo to špinavé miesto plné čudných ľudí. Niektorí z nich užívali drogy,“ prezradil Afganec svoje dojmy.

    Chlapec si všimol, že park navštevuje množstvo starších mužov. Priatelia mu vysvetlili, aké sú dôvody ich potuliek parkom: „Povedali mi: Máme s tými mužmi sex a oni nám za to platia.“ Afganec prezradil, že v svojej domovine praktikoval sex aj s dievčatami a aj s mužmi, ale nikdy nie so starcami. Podľa neho postával v parku ešte niekoľko hodín, kým jednu z ponúk neprijal a neodišiel so starším mužom mimo hlavného pavilónu, kde s ním mal sex. Abdullah si takto zarobil dvadsať eur.

    Imigranti hore bez

    Známym podnikom, ktorý navštevujú nielen mladí imigranti je Sami’s Bar. „Počas nedávnej sobotnej noci bolo klube poriadne plno, väčšinou tu boli mladí Iránci a starí Gréci. Z reproduktorov na plné pecky hrali iránske a afganské hity. Mladí muži bez tričiek tancovali na bare a Gréci ich pozorovali s fľaškou alkoholu či vedrom plného ľadu,“ píše sa v reportáži portálu The Global Post.

    Jedným z návštevníkov klubu je aj 24-ročný Hassan. Ten spolu s ďalšími stovkami imigrantov obýva grécke letisko Ellinikon. To v súčasnosti slúži ako provizórna „ubytovňa“ pre imigrantov. Nechválne známe letisko neslúži pôvodnej funkcii od roku 2001. „Letisko nie je dobré. Zlé jedlo a žiadna sprcha,“ lámanou angličtinou prezradil portálu mladý Irančan Hassan.

    - Reklama -