Imigranti „sajú antisemitizmus s materským mliekom“. Varujú nemeckí Židia

    0
    Stanový tábor utečencov vo francúzskom prístavnom meste Calais (Autor: SITA)

    Židia žijúci v Nemecku tiež vyslovili obavy z „izraelizácie“ Európy. Pod týmto pojmom si predstavujú vypuknutie útokov  moslimských jedincov na židovské a európske ciele.

    Hovorca Židovského fóra za demokraciu a proti antisemitizmu (Jüdische Forum für Demokratie und gegen Antisemitismus – JFDA) Levi Salomon upozornil, že nenávisť k Židom a štátu Izrael bola súčasťou základu programu strany Baas v Iraku i Sýrii. „Z toho dôvodu je potrebné predpokladať, že väčšina sýrskych utečencov saje antisemitizmus s materským mliekom,“ povedal Salomon.

    Predsedníčka JFDA Lala Süsskindová sa zase vyjadrila, že „medzi Židmi v Nemecku rastie strach z rastúceho antisemitizmu spojeného s príchodom utečencov“. Mnoho utečencov zo Sýrie a Iraku podľa nej vyrástlo v spoločnosti, v ktorej bolo zničenie štátu Izrael štátnou doktrínou.

    Zdôraznila, že integrovať všetkých utečencov do nemeckej spoločnosti bude veľmi ťažké. Vyslovila presvedčenie, že nemeckí politici neberú dostatočne vážne obavy nemeckých Židov z rastúceho antisemitizmu medzi utečencami.

    - Reklama -